programy
kategorie

Soczyste skrzydełka kurczaka. Pyszny przepis krok po kroku

Danie jest proste i szybkie do przygotowania, jednak należy pamiętać o kilku ważnych zasadach, aby mięso pozostało soczyste. Do przyrządzenia idealnych skrzydełek należy przygotować: 800 g mięsa, olej roślinny, 5 dużych ząbków czosnku, łyżeczkę miodu, 3 łyżki ulubionego ketchupu, 2 łyżki musztardy miodowej, mieloną słodką lub ostrą paprykę (według preferencji), sól i pieprz. Należy rozpocząć od dokładnego umycia i przygotowania kurczaka. Skrzydełka należy przerodzić na trzy części, w miejscach stawów. Następnie mięso przełożyć do dużej miski i otoczyć w oliwie. W oddzielnym pojemniku wymieszać miód, posiekany drobno czosnek, musztardę i ketchup. Na koniec dosypać paprykę i przyprawy. Skrzydełka obtoczyć w marynacie tak by pokrywała całe mięso. Tak przygotowanego kurczaka należy wstawić do lodówki na 4 godziny lub dłużej. Aby utrzymać soczystość mięsa skrzydełka najlepiej piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut, pamiętając, by przerzucić kurczaka na drugą...

rozwiń
12-11-2021
0
0
3
Podziel się
Komentarze (3)
12-11-2021
:)))a można go podzielić czy koniecznie trzeba przerodzić?
zobacz więcej komentarzy (3)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(3)
:)))
3 lata temu
a można go podzielić czy koniecznie trzeba przerodzić?
awa
3 lata temu
Smakuje starym popsutym miesem.Uzylismy swiezych skrzydelek ale po upieczeniu smak byl okropny.
Klara
3 lata temu
Kurczaka się nie myje
Najnowsze komentarze (3)
awa
3 lata temu
Smakuje starym popsutym miesem.Uzylismy swiezych skrzydelek ale po upieczeniu smak byl okropny.
:)))
3 lata temu
a można go podzielić czy koniecznie trzeba przerodzić?
Klara
3 lata temu
Kurczaka się nie myje