Warzywa to podstawa zdrowego posiłku. Warto spożywać ich jak najwięcej w swojej codziennej diecie. Kupując warzywa, często bierzemy ich więcej, aby móc zrobić posiłek z ich wykorzystaniem w kolejnych dniach. jeśli zrobiłeś zapasy, nie chowaj wszystkich do lodówki. Ogórki czy papryka dłużej zachowają świeżość w temperaturze pokojowej. Nie zawsze też najlepszym rozwiązaniem jest mycie warzyw i owoców zaraz po przyniesieniu do domu, choć w dobie koronawirusa to najbezpieczniejsze rozwiązanie. Oto triki, dzięki którym warzywa i owoce zachowają świeżość i wartości odżywcze przez wiele dni.
Ciekawy jestem jakie jest źródło takich głupot? Czyżby w maglu rozprowadzali jakiś lokalny poradnik?
NMK
4 lata temu
O tak, koniecznie należy owijać żywność folią aluminiową. Nasz organizm pragnie aluminium.
smakosz
4 lata temu
a gdzie te pomidory ? za komuny jak kupiłem pomidora to miał zapach i smak! teraz niczym się nie różni od zielonego jabłka czy ziemniaka !
ccccccccccccc...
4 lata temu
Te pomidory w chwili zakupu są już do wywalenia, bez smaku , sam nawóz.
jerzybydło
4 lata temu
To jest CHORE co pokazują na tym filmie !!!!!. ILE WODY SIĘ MARNUJE "kameraden z WP ???>
Najnowsze komentarze (22)
Zdezorientowa...
4 lata temu
Hołownia, to najlepszy wybór dla Polaków. Odpowiedz tylko jak proponujesz rozwiązać ten węzeł gordyjski czyli kredyty "frankowe"? To jest około 1,5 miliona głosów.
Dzięki kłamstwie Dudy, głosami "frankowiczów" wygrał poprzednie wybory.
saner
4 lata temu
Co to za osiol pisze o aluminium ? przeciez to tragedia , nic gorszego dla organizmu jk AL
dera
4 lata temu
Kolejny "pionowo/telefoniczny" operator kamery bez talentu.
emerytka
4 lata temu
Kłamiesz, takie niskie ceny były pięć lat temu, teraz: ziemniaki -3,80 truskawki po 8,00/kg czereśnie -25, pomidory 8,00
jabłka 5,80 chleb 4,20
FIKOŁ
4 lata temu
A w Świnoujściu,Truskawka 8 zł łubianka,czereśnia 10 zł/kg,pyry 1,9 zł/kg.Karp świeży patroszony 13 zł/kg,a przy zakupie ryby powyżej 5 kg dostajesz pół litra bimbru gratis...Litr bimbru przedniej jakości 20 zeta...Tylko chlać i żryć...
biedra
4 lata temu
Każdy pomidor importowany z Holandii i Hiszpanii ma w swojej dolnej części ślad po nakłuciu igłą po zastosowaniu iniekcji ze środkami powodującymi pomimo niedojrzałości przyśpieszone czerwienienie.
smakosz
4 lata temu
a gdzie te pomidory ? za komuny jak kupiłem pomidora to miał zapach i smak! teraz niczym się nie różni od zielonego jabłka czy ziemniaka !
Marta
4 lata temu
Powiem Wam szczerze, że teraz latem dobrze by było się najeść tych warzyw, zanim znowu będą papierowe. Ja nawet jak wychodzę do knajpy to teraz zamawiam tylko warzywa. Ostatnio jadłam faszerowanego bakłażana w Zachodnim Brzegu w Wawie i było pysznie.
andrzej52
4 lata temu
piszecie głupoty najpierw sami sprawdźcie co jak się przechowuje
Ares
4 lata temu
Lodówka No Frost umożliwia przechowywanie warzyw do 2 tygodni w specjalnej szufladzie o stałej temperaturze i wilgotności.
Zero
4 lata temu
Jeszcze w towarzystwie agenta FSB pseudonim Maciora?
dfhnbtgh
4 lata temu
najlepszy sposób to kupuj ile zjesz i nie będziesz potrzebować żadnych durnych "sposobów".
dziadek
4 lata temu
Kto tu sieje panikę? - w Kołobrzegu na bazarze główka kapusty to 5 - 6 zł,pomidory ala malinowe 8 - 18 zł, ziemniaki 4 zł.rzodkiewka 2 - 2,50,pęczek marchewki/4szt - 5 zł szczypiorek,koperek,natka 2 - 4 zł Zapraszamy na zakupy do Kołobrzegu w każdy wtorek i piątek.
ccccccccccccc...
4 lata temu
Te pomidory w chwili zakupu są już do wywalenia, bez smaku , sam nawóz.