programy
kategorie

Sprawdzone sposoby na soczyste i pyszne mięso

Istnieje kilka sprawdzonych sposobów, żeby mięso zawsze wychodziło pyszne i soczyste. Obłóż mięso liśćmi lub skórką z papai. Dzięki temu skruszeje i zyska niepowtarzalny aromat. Innym sposobem jest użycie soku z kiwi jako marynaty. Zanurz w niej mięso na 3h. Jako marynatę warto też użyć soku z cytryny. Świetnie sprawdzi się tez jogurt lub kefir. Pod koniec gotowania dodaj do mięsa odrobinę octu. Sprawi, że mięso będzie delikatne. Chude mięso możesz obłożyć boczkiem lub innym tłuszczem. Mięso dzięki temu nie będzie suche.

27-10-2021
34 reakcje
17
13
4
Podziel się
Komentarze (4)
27-10-2021
Durni nie siejąJa zawsze obkładam liśćmi papai , rośnie obficie w moim ogródku obok pokrzywy i kapusty.
zobacz więcej komentarzy (4)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(4)
Durni nie sie...
2 lata temu
Ja zawsze obkładam liśćmi papai , rośnie obficie w moim ogródku obok pokrzywy i kapusty.
Kaśka
2 lata temu
Niestety nie mam drygu do gotowania. Jak chce jakieś dobre mięso to z pomocą przychodzi roomservice. Mieszkając w Warszawie mam dostawy na całej jej terenie i w dodatku są szybkie. Więc jedzenie przyjeżdża do mnie gorące.
amnietowali
2 lata temu
Coś mi się wydaje że w redakcji koksują, co przepis to odlot, może tak następnym razem przepis na koka colę ? Rośnie przecież u nas w każdym ogródku zaraz obok papaji i kiwi ...
Janek
2 lata temu
Durne przepisy. Ja od zawsze mięso gotuje tylko w occie i zawsze jest soczyste i delikatne
Najnowsze komentarze (4)
Kaśka
2 lata temu
Niestety nie mam drygu do gotowania. Jak chce jakieś dobre mięso to z pomocą przychodzi roomservice. Mieszkając w Warszawie mam dostawy na całej jej terenie i w dodatku są szybkie. Więc jedzenie przyjeżdża do mnie gorące.
amnietowali
2 lata temu
Coś mi się wydaje że w redakcji koksują, co przepis to odlot, może tak następnym razem przepis na koka colę ? Rośnie przecież u nas w każdym ogródku zaraz obok papaji i kiwi ...
Durni nie sie...
2 lata temu
Ja zawsze obkładam liśćmi papai , rośnie obficie w moim ogródku obok pokrzywy i kapusty.
Janek
2 lata temu
Durne przepisy. Ja od zawsze mięso gotuje tylko w occie i zawsze jest soczyste i delikatne