programy
kategorie

Sprawdzony przepis na gołąbki dla leniwych, czyli bez zawijania

Gołąbki to potrawa, która jest powszechne znana w Europie. I choć w tradycyjnej formie farsz jest zawinięty w liście białej kapusty, to mamy dla was sprawdzony przepis na wersję dla leniwych, czyli bez zawijania. Co więcej, propozycja jest prosta i szybka w przygotowaniu. Receptura niewiele się różni od oryginału. Zamiast liści należy białą kapustę zetrzeć na grubym oczku i wymieszać razem ze składnikami na farsz. Sercem gołąbków jest biały ryż, mięso mielone, jajka, cebula i odrobina bułki tartej. Nie zapominajmy o przyprawach, pieprzu i soli. Uformowane gołąbki wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Jeszcze tylko kąpiel w sosie pomidorowym i potrawa gotowa. Warto wspomnieć, że część z nas potrawę kojarzy z wieczerzą wigilijną. Pamiętajmy jednak, że świąteczne gołąbki są z farszem na bazie kaszy gryczanej z suszonymi grzybami. Chcesz zobaczyć więcej ciekawych przepisów, zajrzyj na rozwiń

0
0
4
Podziel się
Komentarze (4)
17-06-2021
JaaTen kto pisze ze gołąbki są nie smaczne ze to pasza dla świń ze do tluste to w życiu nie jedli dobrych gołąbków
zobacz więcej komentarzy (4)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(4)
Jaa
3 lata temu
Ten kto pisze ze gołąbki są nie smaczne ze to pasza dla świń ze do tluste to w życiu nie jedli dobrych gołąbków
tak, tak
3 lata temu
"palce lizać" ? To ty "dziennikarzu" jesz gołąbki rękoma ? Spróbuj używać do tego noża i widelca. Naprawdę, jak potrenujesz to ci się uda.
Perła
3 lata temu
Nie róbcie tego w domu, są twarde jak kamień i obrzydliwe w smaku
Mok
3 lata temu
Tu jest "tona" tłuszczu, a jak się rozwalą w tej mamałydze w czasie duszenia, to mają konsystencję paszy do skarmiania trzody chlewnej.
Najnowsze komentarze (4)
tak, tak
3 lata temu
"palce lizać" ? To ty "dziennikarzu" jesz gołąbki rękoma ? Spróbuj używać do tego noża i widelca. Naprawdę, jak potrenujesz to ci się uda.
Jaa
3 lata temu
Ten kto pisze ze gołąbki są nie smaczne ze to pasza dla świń ze do tluste to w życiu nie jedli dobrych gołąbków
Mok
3 lata temu
Tu jest "tona" tłuszczu, a jak się rozwalą w tej mamałydze w czasie duszenia, to mają konsystencję paszy do skarmiania trzody chlewnej.
Perła
3 lata temu
Nie róbcie tego w domu, są twarde jak kamień i obrzydliwe w smaku