programy
kategorie

Sprawdzony przepis na pancakes. Przepyszne amerykańskie naleśniki

Pancakes, czyli naleśniki zza oceanu. Sprawdzony przepis na ten przepyszny przysmak nie zawiedzie miłośników europejskiej odmiany tego dania. Uwielbiają je nie tylko amerykańskie dzieci, ale również nasze polskie. Pyszne i puszyste placki idealnie sprawdzą się na śniadanie, podwieczorek lub słodki obiad. I choć propozycji podania pankejków jest mnóstwo, to w każdej nie może zabraknąć syropu klonowego. Sam przepis jest prosty i szybki w przygotowaniu. Kluczem do sukcesu podobnie jak w tradycyjnych naleśnikach jest dobrze wymieszane ciasto. Z tą różnicą, że amerykańskie placki są bardziej puszyste. Wszystko dlatego, że zgodnie z przepisem należy dodać środka spulchniającego. W naszym przypadku jest to proszek do pieczenia. Warto dodać, że przepis na naleśniki przypłynął do Ameryki wraz z europejskimi kolonistami. Po lekkich modyfikacjach receptury powstały znane nam obecnie pankejki. Sprawdźcie sami, a nie pożałujecie. Chcesz poznać więcej przepisów, zajrzyj na...

rozwiń
93 reakcje
50
32
11
Podziel się
Komentarze (11)
14-06-2021
Fuker
I żopa potem tyż amerykanska rośnie. U nas to się nazywa RACUCHY i robi się z jabłkami, chociaż można bez. Po co to Amerykie na nowo odkrywać??? No i co to za pomysł,...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (11)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(11)
Fuker
3 lata temu
I żopa potem tyż amerykanska rośnie. U nas to się nazywa RACUCHY i robi się z jabłkami, chociaż można bez. Po co to Amerykie na nowo odkrywać??? No i co to za pomysł, żeby truskawki z SZYPUŁKAMI podawać, zwłaszcza dzieciom, które tej "ozdoby" raczej nie docenią i będą po prostu omijać?
Jfk
3 lata temu
Nie będę jeść amerykańskich placków, bo nie chcę wyglądać jak Amerykanie. A jak oni wyglądają, to chyba każdy wie. Z syropem kolorowym to masa pustych, bezwartościowych kalorii.
Polak
3 lata temu
najlepiej dodać chemii i wtedy są puszyste. A po tej chemii żyć rośnie.
Kama
3 lata temu
... od kiedy przyjęliśmy amerykański model odżywiania, to co trzecia osoba w Polsce jest otyła.
prezes
3 lata temu
co za idiotyczne porcje .
Najnowsze komentarze (11)
Kama
3 lata temu
... od kiedy przyjęliśmy amerykański model odżywiania, to co trzecia osoba w Polsce jest otyła.
ANONIM
3 lata temu
proszek do pieczenia to zly pomysl ,najlepsza jest soda oczyszczona.
prezes
3 lata temu
co za idiotyczne porcje .
olga
3 lata temu
Na szklankę mąki DWIE! łyżeczki proszku do pieczenia?!!! Przecież te placki będą niejadalne z powodu bardzo wyczuwalnego smaku proszku. A już TRZY ŁYŻKI cukru, to jakieś zboczenie Przecież to wyjdzie wyjątkowo ohydne danie, śmierdzące proszkiem do pieczenia i do tego słodkie do mdłości.
s777
3 lata temu
Na śniadanie mądrzy jedzą mięso, a placki przed snem, chyba że ma się chęć być odpowiednich rozmiarów brzuch.
Serio?
3 lata temu
No chyba, że na filmach amerykańskich z lat 60 - tych XX wieku
Polak
3 lata temu
najlepiej dodać chemii i wtedy są puszyste. A po tej chemii żyć rośnie.
vbn
3 lata temu
w usa?a kto w usa,bedzie placki robil,rano wstac i to szybko,wziasc prysznic,i jak sie zdazy,to sie kawe wypije jak nie to po drodze,sie kupi,i cooooooooooos do zjedzenia,szybko bo do pracy sie spozniszdolara zarobic po czym po skonczonej pracy,masz sporo dojazdu,to moze bedzie lepiej nie czekaz az sie w domu zje,po drodze sie przekasi,i kawe kupi bo zanim dojedziesz,to wieczor normalnie nie realne jest zycie tych ludzi,co te placki robia tak nierealne wusa,moze lepeij do usa niech nie leca w celach bogactwa
Jfk
3 lata temu
Nie będę jeść amerykańskich placków, bo nie chcę wyglądać jak Amerykanie. A jak oni wyglądają, to chyba każdy wie. Z syropem kolorowym to masa pustych, bezwartościowych kalorii.
rfgthyuji98
3 lata temu
To że te durne amerykany coś tzn byle co jedzą to nie znaczy że my mamy to jeść --tam jest bieda i Ja to rozumię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fuker
3 lata temu
I żopa potem tyż amerykanska rośnie. U nas to się nazywa RACUCHY i robi się z jabłkami, chociaż można bez. Po co to Amerykie na nowo odkrywać??? No i co to za pomysł, żeby truskawki z SZYPUŁKAMI podawać, zwłaszcza dzieciom, które tej "ozdoby" raczej nie docenią i będą po prostu omijać?