programy
kategorie

Sprawdzony sposób na doskonały rosół

Ugotowanie esencjonalnego wywaru z mięsa i warzyw to nie taka prosta sprawa. Rosół powinien być złocisty, klarowny i zrównoważony w smaku. Warto do niego dodać opaloną cebulę. Sprawi, że bulion ma piękny kolor i głęboki smak. Warzywo można wcześniej przyrumienić w piekarniku lub na patelni.
227 reakcji
43
78
106
Podziel się
Komentarze (106)
21-02-2020
eryk
Kucharze od siedmiu bolesci ,cebule trzeba przypalic i dodac, a nie mozna dodac. A tak na marginesie to nie ma z czego ugotowac rosolu bo kiedys (czego wy nie...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (106)
Napisz komentarz
21-02-2020

erykKucharze od siedmiu bolesci ,cebule trzeba przypalic i dodac, a nie mozna dodac. A tak na marginesie to nie ma z czego ugotowac rosolu bo kiedys … Czytaj całość

21-02-2020

annCo wy piszeciez za bzdety,ze niby Polacy nie dodaja opalonej cebuli??Zawsze sie dodawalo i dodaje!!

21-02-2020

qazPrawdziwy rosół to był dawniej ze starej kury albo koguta tylko że to musiało się gotować na wolnym ogniu przynajmniej 6 godzin. Przy dzisiejszym … Czytaj całość

Rozwiń komentarze (123)