programy
kategorie

Sprawdzony sposób na doskonały rosół

Ugotowanie esencjonalnego wywaru z mięsa i warzyw to nie taka prosta sprawa. Rosół powinien być złocisty, klarowny i zrównoważony w smaku. Warto do niego dodać opaloną cebulę. Sprawi, że bulion ma piękny kolor i głęboki smak. Warzywo można wcześniej przyrumienić w piekarniku lub na patelni.

0
0
134
Podziel się
Komentarze (134)
21-02-2020
annCo wy piszeciez za bzdety,ze niby Polacy nie dodaja opalonej cebuli??Zawsze sie dodawalo i dodaje!!
zobacz więcej komentarzy (134)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(134)
ann
5 lata temu
Co wy piszeciez za bzdety,ze niby Polacy nie dodaja opalonej cebuli??Zawsze sie dodawalo i dodaje!!
eryk
5 lata temu
Kucharze od siedmiu bolesci ,cebule trzeba przypalic i dodac, a nie mozna dodac. A tak na marginesie to nie ma z czego ugotowac rosolu bo kiedys (czego wy nie pamietacie)gotowalo sie z kury ,ktora sobie deptala po ogrodku i dziubala trawke i robaki zjadala.
qaz
5 lata temu
Prawdziwy rosół to był dawniej ze starej kury albo koguta tylko że to musiało się gotować na wolnym ogniu przynajmniej 6 godzin. Przy dzisiejszym drobiu można trochę oszukiwać dodając kawałek tłustej wołowiny z kościa typu szponder i kawałek indyka. Lubczyk.....musi być też lubczyk, najlepiej prosto z ogródka.
o rety
5 lata temu
Młodzi odkrywają stale na nowo znane rzeczy i wrzeszczą.
deenu
5 lata temu
Ja to bym dodał wody. Podobno jak składniki rosołu będą w wodzie, to jest lepszy.
Najnowsze komentarze (134)
BBBBBBBB
3 lata temu
MIESO !MIESO! NIE TROTY I BEDZIE PYSZNY.
caly sekret
4 lata temu
nie oszmieszajcie sie to stare jak swiat zadna nowosc Byrosol byl dobry musza byc trzy rodzaje mies włoszczyzna a przede wszystkim musi sie długo gotowac /powolutku pyrkac wg babc/
Derwisz
4 lata temu
..... Jutro dowiemy się od tego samego "ałtora", że najlepszy schab będzie wtedy, gdy zamiast panierki z bułki tartej, oblepimy go plasteliną. Obowiązkowo zielonego koloru.
kama
4 lata temu
EUREKA..................................
monkey99
4 lata temu
Cebule w piekarniku lub na patelni? Banialuki. Normalnie na krateczce nad otwartym ogniem. Ma się konkretnie zwęglić na powierzchni, inaczej zapomnij o kolorze.
***
4 lata temu
Jak wiekowa tradycja niedzielnego rosołu przetrwała w polskich domach bez idiotycznych porad internetowych? Jak Polacy poradzili sobie z gotowaniem i smażeniem jajek, robieniem makaronu i lepieniem pierogów? Bzdety, won.
ele
4 lata temu
odkrycie XXI-wieku- REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
serio?
4 lata temu
Odkrycie które ma już chyba z 300 lat!
Stoa
4 lata temu
Od kiedy pamiętam moja Mama zawsze dodawała do rosołu opieczoną cebulkę w plastrach więc nie róbcie z tego sensacji.
vojtek
4 lata temu
nikomu na forach internetowych nie przyszło do głowy że można dodać do rosołu paprykę najlepsza jest żółta ale czerwona też się sprawdzi uwierzcie mi niebo w gębie !
elka
4 lata temu
Napisanie tego artykuliku musiało być nie lada wyzwaniem, dziękuję w imieniu wszystkich kobiet, które do rosołu dodają przyrumienioną cebulę i dopiero z tego wiekopomnego dzieła dowiedziały się po co to robią(Nobel kulinarny dla autorki/a)
natalaka prze...
5 lata temu
Pyszny jest ten rosół.Chce się, aż dokładki.mniamm .
Ada
5 lata temu
Znane od lat , nic nowego . Już nasza babcie i prababcie dodawały paloną cebulę
joanna
5 lata temu
Redaktor GENIUSZ
...
Następna strona