programy
kategorie

Stek wieprzowy z sosem z czarnego bzu

Można ją chrupać na surowo, zrobić z niej sałatkę czy wycisnąć sok. Marchewka, bo to o niej mowa, zawiera wiele witamin, m.in. B1, B2, PP, K i C oraz związki mineralne takiej jak: wapń, żelazo, fosfor, miedź, cynk, magnez czy potas. Marchew wpływa na prace układu nerwowego oraz poprawiają stan naszej skóry. Oczyszcza też organizm, poprawia wzrok oraz wzmacnia paznokcie i włosy. W dodatku marchew jest niskokaloryczna. W 100 g zawiera tylko 27 kcal. Ekspert kulinarny Mikołaj Rey odwiedził podwarszawską restaurację Marcina Wojnowicza wspólnie kucharze przygotowali spaghetti z marchwi i stek wieprzowy z sosem z czarnego bzu. Rey wyjaśnił na co zwracać uwagę kupując marchewkę?
01-04-2016
0
0
Podziel się
Komentarze (0)
Napisz komentarz