bCZhNkwQ
bCZhNkwU
bCZhNkwY
programy
kategorie
bCZhNkwR

Sznycel kontra schabowy. Sekrety skarbu kulinarnego Austrii

Sznycel wiedeński to najbardziej znany przedstawiciel kotletów na całym świecie. Oto kilka ciekawostek o daniu, które bije naszego schabowego na głowę. Okazuje się, że sznycla nie wymyślili Austriacy, a ich południowi sąsiedzi Włosi. Danie pojawiło się w Wiedniu za sprawą hrabiego Radetzkiego, który przywiózł je z pobytu w Lombardii.

Tranksrypcja:
rozwiń
Zakończ
nawigację
16 reakcji
7
8
1
Podziel się
Komentarze (1)
27-02-2020
xyz
Rewelacyjne informacje. Szkoda tylko że nie napisaliście o różnicy cenowej schabu wieprzowego, a cielęciny. A tak na koniec to informuję że schabowe smażę podobnie jak...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (1)
bCZhNkxd
KOMENTARZE
(1)
xyz
7 miesięcy temu
Rewelacyjne informacje. Szkoda tylko że nie napisaliście o różnicy cenowej schabu wieprzowego, a cielęciny. A tak na koniec to informuję że schabowe smażę podobnie jak sznycle i też na końcu dochodzą pod przykrycie na małym ogniu.
Najnowsze komentarze (1)
xyz
7 miesięcy temu
Rewelacyjne informacje. Szkoda tylko że nie napisaliście o różnicy cenowej schabu wieprzowego, a cielęciny. A tak na koniec to informuję że schabowe smażę podobnie jak sznycle i też na końcu dochodzą pod przykrycie na małym ogniu.
bCZhNkxP
bCZhNkwW
bCZhNkxW
bCZhNkxX