bGatsxEA
bGatsxEE
bGatsxEI
programy
kategorie
bGatsxEB

Takiej zapiekanki nie jedliście. Pyszna przekąska z kromek chleba

Miłośnicy zapiekanek z pewnością będą zachwyceni. Pyszna przekąska z chleba z nutką oliwy i czosnku to idealna propozycja na szybki i prosty posiłek. Kluczem do sukcesu chlebowej zapiekanki jest sos na bazie oliwy, natki pietruszki, soli i czosnku. Kromki chleba smarujemy oliwną miksturą, przekładamy plastrami sera żółtego i formujemy z powrotem bochenek chleba. Warto skorzystać z papieru do pieczenia by nasz chlebowy przysmak nie rozleciał się przed upieczeniem. Pieczemy około 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza z włączonym termoobiegiem. Chcesz poznać więcej przepisów, zajrzyj na Swojskie jedzonko.

0
0
15
Podziel się
Komentarze (15)
11-08-2021
choreserolAle na pewno pyszne jest.
zobacz więcej komentarzy (15)

Programy Wirtualnej Polski

bGatsxEN
KOMENTARZE
(15)
choreserol
rok temu
Ale na pewno pyszne jest.
Twój nick
rok temu
Polecam zamiast do piekarnika, zawinąć w folię i położyć na grilla.
Ona 22
rok temu
Super zapiekanka już robilam
bGatsxFf
marcycho
rok temu
Ja robie tak : duża żeliwna patelnia, trochę oliwy z oliwek ale można inną, w kromkach chleba wydrążę otwór szklanką tak jak na pierogi, na patelnie kładę plastry szynki lub wędliny jaka jest w lodówce, kromki z dziurkami kładziemy na patelnie na pieczoną wędlinę w dziurki wbijamy jajko dodajemy czosnek pieczemy aż się zetnie, przykrywamy tymi krążkami wyciętymi jeszcze trochę podsmażyć i obrócić na drugą stronę na górę plaster żółtego sera aż się rozpuści. Smacznego
Rafał
rok temu
Polecam zrobić to z bułki wrocławskiej O niebo lepsze
Najnowsze komentarze (15)
walnit
rok temu
nie mam termoobiegu i nie mam termometra w piekarniku
Rav
rok temu
A właśnie, że jadłem! I to pieczone na grillu!
Weiss
rok temu
Fajny przepis ,ale nie dla mojej walniętej rodziny
Grillman
rok temu
A ja polecam taki farsz na chleb.Duza koszta sera żółtego,starta do tego pęczek zielonej pietruszki posiekanej,dwa serki topione,całą główka czosnku przeciśniętego przez praske,zioła prowansalskie około kieliszka 25ml.Wymieszac wszystko,chleb naciąć i przełożyć farszem.Grilowac na grillu koło godziny i co 15 min obrać.
Róża
rok temu
A ja pamiętam z dzieciństwa zwykły chleb smażony na oleju. To było, wiadomo, że nie zbyt zdrowe, ale jakie pyszne. :)
Marta
rok temu
Żarcie dla biedy.
marcycho
rok temu
Ja robie tak : duża żeliwna patelnia, trochę oliwy z oliwek ale można inną, w kromkach chleba wydrążę otwór szklanką tak jak na pierogi, na patelnie kładę plastry szynki lub wędliny jaka jest w lodówce, kromki z dziurkami kładziemy na patelnie na pieczoną wędlinę w dziurki wbijamy jajko dodajemy czosnek pieczemy aż się zetnie, przykrywamy tymi krążkami wyciętymi jeszcze trochę podsmażyć i obrócić na drugą stronę na górę plaster żółtego sera aż się rozpuści. Smacznego
Rafał
rok temu
Polecam zrobić to z bułki wrocławskiej O niebo lepsze
bGatsxEX
paranoya
rok temu
Tę pietruszkę to dodać po upieczeniu aby nie niszczyć wit. C.
Twój nick
rok temu
Polecam zamiast do piekarnika, zawinąć w folię i położyć na grilla.
Kucharz
rok temu
i następnie zatykamy sobie naczynia mazią powstałą z takiej uczty
choreserol
rok temu
Ale na pewno pyszne jest.
choreserol
rok temu
A cholesterol!?
Ona 22
rok temu
Super zapiekanka już robilam
bGatsxFz
bGatsxEG
bGatsxFG
bGatsxFH