programy
kategorie

Tego chleba unikaj. Bez smaku i właściwości zdrowotnych

Panuje coraz większa moda na bezglutenową żywność - głównie pieczywo. Okazuje się, że przez fałszywe opinie na temat diety bezglutenowej możemy sobie jeszcze bardziej zaszkodzić. Pieczywo bezglutenowe powinny jeść wyłącznie osoby chorujące na celiakię. Do takich wniosków doszli naukowcy z Uniwersytetu Monasha w Australii. Według nich, pozbawiając się błonnika i pełnego ziarna, możemy zwiększyć ryzyko chorób sercowo-naczyniowych. Unikanie glutenu wiąże się też ze zwiększonym ryzykiem wystąpienia cukrzycy typu 2. Statystycznie ma celiakię choruje 1 na 100 osób. Wyłącznie te osoby powinny rezygnować z glutenu.
31 reakcji
11
7
13
Podziel się
Komentarze (13)
14-01-2020
Alfreda może i wódka bezalkoholowa się pojawi...….. koniec świata
zobacz więcej komentarzy (13)
Napisz komentarz
14-01-2020

Alfreda może i wódka bezalkoholowa się pojawi...….. koniec świata

14-01-2020

MaJa14Jednak gluten ma właściwości prozapalne!

14-01-2020

sssażaden chleb nie ma właściwości zdrowotnych,w każdym pieczywie jest mnóstwo cukru i glutenu a to są szkodliwe składniki

Rozwiń komentarze (10)