Tłusty Czwartek. Tak wygląda przygotowanie legendarnych pączków od Magdy Gessler
Pączki z cukierni Magdy Gessler i jej rodziny są uznawane za jedne z droższych, ale i ciekawszych w smaku. Postanowiliśmy sprawdzić, w jaki sposób powstają i jak lokale znanej rodziny restauratorów przygotowują się do Tłustego Czwartku. - Najważniejsza jest jakość składników. Muszą być dobre jaja, masło, wspaniała śmietana, dobre drożdże i mąka. Nasze ciasto nie jest robione z podrzędnych składników. To gwarantuje sukces - mówi Paweł Matuszewski, mistrz cukiernictwa z cukierni Słodki Słony. Syn Magdy Gessler i współwłaściciel lokalu Słodki Słony Familia - Tadeusz Muller - zwraca uwagę na to, że ich celem nie jest masowa produkcja pączków, lecz sprzedaż wyborów z wieloletnią tradycją i o bardzo wysokiej jakości.
Pączki Gessler są legendarne zapewne z powodu swojej ceny.
kkkkkk
4 lata temu
NIE NAJLEPSZYCH A NAJDROŻSZYCH - taki powinien być tytuł.
Romek
4 lata temu
"Jedne z droższych" nie oznacza najlepsze.
bolo
4 lata temu
Znów nachalna reklama Gesslerów. Fuj!
I tak wszyscy wiedzą, że najlepsze pączki są od Bliklego!
GOŚĆ
4 lata temu
PĄCZKI PO 12 ZETA,JAKAŚ KPINA,OCZYWIŚCIE KAŻDY MA WOLNY WYBÓR,NIEMNIEJ SNOBIZM I ZACHŁANNOŚĆ TAKICH DZIWNYCH LUDKÓW JEST NIEPOJĘTY
Najnowsze komentarze (199)
Bogdan
4 lata temu
Taka cena???? Sam robię pączki na 1 kg mąki, 15 jajek, kostka (100 g) drożdży. Smażę na smalcu sam przetapiam słoninę 5 zł. kilogram dżemu wiśniowego 8 zł. wychodzi mi 35 pączków:
1 kg mąki - 1,50
15 jajek - 7,50
drożdże - 0,80
smalec - 10,00
dżem - 8,00
gaz 2 godz. - 3,00
Razem - 30,70 zł. : 35 = 0,87 zł. jeden pączek
gwiazda
4 lata temu
pączek poniżej 37 zł za sztukę to nie pączek...
polka
4 lata temu
NA POLSKIE BIEDNE KIESZENIE DZIS NAJLEPIEJ SMAKUJA PACZKI OD BIEDRONKI ZYCZE WSZYSTKIM SMACZNEGO a wszystkim BARTKOM wszystkiego dobrego
Pola
4 lata temu
Cena adekwatna do wagi geslerowej
Smakosz
4 lata temu
Najlepsze pączki z cukierni Babci Jancia!!!
do xyz..........
4 lata temu
do smażenia konieczny DOBRY smalec, a nigdy olej.....!!!!!!!!!!!!!!
BAJDA
4 lata temu
GDYBY NIE PANI GESLER W WIELU RESTALRACJACH BYLBY KUCHENNY BALAGAN I BRUD ZA TO JA CENIE JAK I JEJ PACZKI
jan
4 lata temu
W markecie widziałem pączki po 25gr przecież to sama chemia i ludzie to kupują!
Marian
4 lata temu
Najlepsze są od Obajtka, na Orlenie sprzedają
ojoj
4 lata temu
ten artykuł jest dziś odgrzewany jak pączki w biedrze, to niestrawne
Ali
4 lata temu
Dlaczego takim tytułem ubliżacie wielu wspaniałym cukiernikom, którzy produkują o wiele lepsze pączki niż Gesler ?
DO -
4 lata temu
Magdy Gessler = MAM 12 PACZKÓW Z BIEDRONKI - SPRZEDAM PO 1000 ZŁ ZA SZT. - DODATKOWO SPRZEDAM POZOSTAŁE 9 PĄCZKÓW PO 30000 TYS. ZA SZT.
Olo
4 lata temu
Zróbcie prostą kalkulację. Ile kosztują najlepsze jajka, ile kosztuje najlepsza mąka, drożdże itp i ile z tego zrobicie pączków. Wyjdzie Wam że tu przede wszystkim chodzi o zarobek