programy
kategorie

Tradycyjna polska zupa. Przepis na szybką i pyszną jaglankę

Jaglanka to tradycyjna polska zupa, która jest nie tylko syta, ale też bardzo bogata w smaku. Według przepisu Karoliny Adamskiej, Aleksandry Panak i Michała Stokowskiego przyrządzisz ją bardzo szybko. Do ugotowania jaglanki należy przygotować trzy marchewki oraz pietruszkę pokrojone w słupki, starty kawałek selera, cztery łyżki zielonego groszku, 100 g kaszy jaglanej, dwie łyżki masła, posiekaną natkę pietruszki, ulubione przyprawy, ziele angielskie, liść laurowy i sól. Do gotującej się wody wrzucamy warzywa. Następnie dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy przez 10 minut. Do wywaru dodajemy masło oraz kaszę jaglaną. Całość gotujemy przez kolejne 15 minut. Na koniec dodajemy nasze ulubione przyprawy i jaglanka jest już gotowa. Chcesz poznać więcej przepisów, zajrzyj na Wydawnictwo REA.

29-09-2021
0
0
1
Podziel się
Komentarze (1)
29-09-2021
AnnaZ ziemniakami i zabielona mlekiem to była u mnie jako kartoflanka na masełku. Jadłam taką w dzieciństwie. Zamiast groszku można dodać fasolki szparagowej.
zobacz więcej komentarzy (1)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(1)
Anna
3 lata temu
Z ziemniakami i zabielona mlekiem to była u mnie jako kartoflanka na masełku. Jadłam taką w dzieciństwie. Zamiast groszku można dodać fasolki szparagowej.
Najnowsze komentarze (1)
Anna
3 lata temu
Z ziemniakami i zabielona mlekiem to była u mnie jako kartoflanka na masełku. Jadłam taką w dzieciństwie. Zamiast groszku można dodać fasolki szparagowej.