programy
kategorie

Umył mopa w woku. Obrzydliwa praktyka na chińskim uniwersytecie

Sprzątanie może być czasami uciążliwe, jednak nic nie usprawiedliwia zachowania tego pracownika uniwersyteckiej stołówki w Chinach. Nagrany przez jednego ze swoich kolegów mężczyzna myje najpierw podłogę i szafki brudnym mopem, a następnie zanurza go w gotującym się woku. Według jego tłumaczeń zrobił to, żeby szybko oczyścić mop z brudu. Niestety, nie pomyślał, że ktoś może potem używać tego naczynia do gotowania potraw dla studentów. Wideo nakręcono w mieście Zhengzhou i od razu stało się narodową sensacją. Według słów miejscowej policji stołówka została zamknięta, a jej właściciel został ukarany wysoką grzywną.

09-12-2020
0
0
14
Podziel się
Komentarze (14)
14-12-2020
mniamto u Gessler
zobacz więcej komentarzy (14)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(14)
mniam
3 lata temu
to u Gessler
aśka
3 lata temu
Ale to normalne ja dlatego brzydzę się restauracji ! Bo przecież nie wiadomo jak oni tam sprzątają i robią to jedzenie ! Kiedyś zamówiłam sałatkę z bekonem a były tam kawałki kurczaka ..... czyli po prostu ktoś nie dojadł więc aby się nie zmarnowało dali innemu klientowi ! Obrzydliwe !!!!!!!!!
ehhhhh
3 lata temu
całe chiny tak funkcjonują, trzeba tam pojechać i zobaczyć to na własne oczy aby uwierzyć, byłem dwa razy
ciekawy
3 lata temu
I to "godne" informacji na drugim końcu świata o tym "wydarzeniu, czy chodzi o to ,że to w Chinach ?
jan-49
3 lata temu
a u nas jest inaczej ? jeszcze potrafia napluc zeby lepiej "smakowalo" smacznego
Najnowsze komentarze (14)
ana
3 lata temu
PRACUJĘ NA KUCHNI,przestrzegamy czystości i zasad.ale sama staram się unikać jedzenia na mieście.
ccc
3 lata temu
Może dzięki temu mają mniej alergików.
antifak
3 lata temu
I dlatego faszyści nagrywają. To powinno być zabronione, a faszyści powinni mieć zakaz posiadania telefonów.
oooo
3 lata temu
W Egipcie pan sprzątający zamiatając podłogę, bez poczucia niestosowności - przy wszystkich - zamiatał okruszki ze stolików tą samą miotła. Indie... Chiny... Afryka... Stany... i ...Europa :)
Jum Dzin Pało
3 lata temu
Bylem pewien że to nasza wspaniała restauratorka niejaka Magda G. wprowadza kuchenne rewolucje w chińskiej garkuchni - ale skucha szok...
aśka
3 lata temu
Ale to normalne ja dlatego brzydzę się restauracji ! Bo przecież nie wiadomo jak oni tam sprzątają i robią to jedzenie ! Kiedyś zamówiłam sałatkę z bekonem a były tam kawałki kurczaka ..... czyli po prostu ktoś nie dojadł więc aby się nie zmarnowało dali innemu klientowi ! Obrzydliwe !!!!!!!!!
Tango
3 lata temu
Od czasów, kiedy miałem okazję poznać kilka restauracyjnych i knajpianych kuchni "od środka" - a to już kilka dekad minęło - jako gość - zamawiam wyłącznie butelkowaną wodę mineralną i piję ją z butelki. Nawet wtedy, kiedy w brzuchu mi burczy a współbiesiadnicy mlaskają ze smakiem. Poziom restauracji jest bez znaczenia. Wszędzie wygląda to podobnie.
ciekawy
3 lata temu
I to "godne" informacji na drugim końcu świata o tym "wydarzeniu, czy chodzi o to ,że to w Chinach ?
ehhhhh
3 lata temu
całe chiny tak funkcjonują, trzeba tam pojechać i zobaczyć to na własne oczy aby uwierzyć, byłem dwa razy
jan-49
3 lata temu
a u nas jest inaczej ? jeszcze potrafia napluc zeby lepiej "smakowalo" smacznego
olo
3 lata temu
A u nas w czym grzeje sie wodę ? I kto widział ,że w tym samym woku gotują posiłki. Słaby ten filmik i jeszcze słabszy dopisek do filmu.
to nie był
3 lata temu
kurczak!
aj jaj jaj
3 lata temu
Po tym co mi pokazaliście nie będę jeździł już do Chin !
mniam
3 lata temu
to u Gessler