bETOgwDE
bETOgwDI
bETOgwDM
programy
kategorie
bETOgwDF

Wędzone mięso. Dietetyczka o walorach zdrowotnych

Pierwsze słoneczne dni maja to czas, w którym wiele osób decyduje się na grillowanie. Coraz bardziej popularne stają się również wędzarnie domowej roboty. Produkty, które uwędzimy sami, są zdrowsze od tych kupionych w sklepie. Nie zawierają dodatków, ulepszaczy i konserwantów. Nie oznacza to jednak, że są w pełni zdrowe. Dietetyczka Kinga Głaszewska podkreśla, że ważne, by produkty wędzone były dodatkiem do naszej codziennej diety, a nie stanowiły podstawę naszych posiłków. W trakcie procesu wędzenia wydzielają się bowiem toksyczne związki chemiczne, które mogą sprzyjać powstawaniu nowotworów. Niestety, okazuje się również, że, im zdrowszy produkt z domowej wędzarni, tym jego walory smakowe mogą być gorsze.

30-04-2021
528 reakcji
43
308
177
Podziel się
Komentarze (177)
30-04-2021
bul
Jeśli wiem że nie jem sztucznego dymu produkcji tartaku w Rzepedzi oraz soli drogowej i sam reguluję ilość i rodzaj składników a produkt nie ulega zepsuciu trzeciego dnia...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (177)

Programy Wirtualnej Polski

bETOgwDR
KOMENTARZE
(177)
bul
7 miesięcy temu
Jeśli wiem że nie jem sztucznego dymu produkcji tartaku w Rzepedzi oraz soli drogowej i sam reguluję ilość i rodzaj składników a produkt nie ulega zepsuciu trzeciego dnia po zakupie to już jestem zdrowszy.
xvz
7 miesięcy temu
Dietetyczka po zaocznych kursach i technologia używana od wieków....
Belfer
7 miesięcy temu
Ciekawe że nikt nie mówi jak szkodliwy jest ten płyn wędzarniczy........ I z czego tak naprawdę jest zrobiony ....czy aby na pewno jest taki obojętny czy wszystkie zakłady mięsne by zbankrutowały jak dowiedzielibyśmy się jaki jest skład. Przecież wędzenie jest najstarszym sposobem konserwowania mięs.....
bETOgwEj
latek
7 miesięcy temu
NO tak , ale gril p dietetyczko jest zdrowy i to jak . wypchaj sie z tymi uwagami .
kuba56
7 miesięcy temu
Może i ważne ale dla mnie to nic takiego nie jest Ja już od bardzo dawna robiłem sam wyroby i wędziłem na Sam ją zrobiłem i to bardziej prosto. Kiedyś tak było. Chciałem dobre wyroby to musiałeś sobie sam je zrobić albo od kogoś odkupić. Tak było . Co ten lekarzyna wie o tym to tylko jego opinia. Takie wypociny to niech zostawi dla siebie. Kawał z niego...................... -ty Coś wspaniałego zrobić wędlinę samemu. Pochwalam to i podziwiam. Tan co to robiłniech robi to dalej Powodzenia
Najnowsze komentarze (177)
Bossky
7 miesięcy temu
Komentarze ukierunkowane na to by zaistnieć. Co w artykule jest nieprawdą.?
makrela
7 miesięcy temu
żal mi tej dietetyczki czy ona wie co mówi
prawda
7 miesięcy temu
najlepsza dieta to taka kiedy się je to co się lubi a nie słuchanie jakiejś lali która wciska swoje mądrości
hjsy
7 miesięcy temu
Nie słuchajcie bredni dietetyczki , Idąc jej tokiem myślenia mieszkańcy Krakowa powinni nie oddychać lub ograniczyć oddychanie bo zanieczyszczenie powietrza przekracza wielokrotnie dopuszczalne normy Jeszcze chwila a z tekstu dowiemy się jakiej firmy produkty mięsne są zdrowe
yumi
7 miesięcy temu
Pani sugeruje, ze najlepsze w markecie, najlepiej zagranicznym, z holenderskich swinek, przerabiane maszynami z Chin, dobrze napompowane solaneczkami, no i wedzone na pradzie z niemieckich wiatrakow, albo na gazie z Rosji. GRATULACJE! Jakaz ta dietetyka progresywna.
Baca
7 miesięcy temu
kiedys wedzili sami moj dziadek i bylo wszystko ok takie glupoty opowiada ta baba to niech nie je nic tylko zyje powietrzem
de-krata
7 miesięcy temu
dietetyczka niech je to świństwo z marketow,a rak pewny
qaz
7 miesięcy temu
Szkoda mi pani i pieniędzy i profesorów co dali pani taki dokument ręce opadają to straszne jak można tak kaleczyć 1000 letnią tradycję. Praktyki trochę a nie Google.
bETOgwEb
kam1
7 miesięcy temu
dietetyczka niech wcina trawe i szczaw bo sa dietetyczne a nie wypowiada sie o czyms czego nie jada
jaca
7 miesięcy temu
W sklepach sa kolorowane,nie wedzone,sztucznym dymem w płynie.To dopiero syf.Wole moje wlasne
Monki
7 miesięcy temu
dietetyczka, kurs online haha
smakosz
7 miesięcy temu
Najlepsza to jest kiełbasa "słoikowa" grillowana bez osłonek h.. wie z czego robionych, wędzone i przypalane zamiast kiełbasy. Dość często chodzę na grilla i widzę , że z przyzwyczajenia prosto z opakowania albo reklamówki kiełbasa wędruje na grill a co najgorsze bez zdjętych otoczek z lenistwa czy bo taka smaczna podpiekana i przypalana z tym co jest w jej środku?
NIck
7 miesięcy temu
A ma ktoś taka truciznę? Chętnie skorzystam
123nico
7 miesięcy temu
A co ona ma powiedzieć??? Tak została nauczona. Nic nie jest zdrowe. Musimy wybrać to co nam najmniej szkodzi. To tylko bilans. Samodzielna produkcja wędlin eliminuje z łańcucha wszystkich powyżej producenta mięsa (zakłady produkujące wędliny, hurtownie, sieci handlowe), a to według doktryny wpojonej dietetyczce bardzo źle i ona to odpowiednio wyselekcjonowaną argumentacją uzasadni. W myśl zasady: nie mówienie całej prawdy nie jest kłamstwem. Przykładów tego mamy mnóstwo: cukierek zawiera dzienną porcję witamin (prawda ogłoszona i wyeksponowana), zawiera również mnóstwo szkodliwych sytuacji (prawda przemilczana).
...
Następna strona
bETOgwED
bETOgwDK
bETOgwEK
bETOgwEL