Wielkanocne inspiracje na faszerowane jajka to odwieczny problem polskich gospodyń. Z pieczarkami, z szynką to tylko nie liczne propozycje podania jajecznego przysmaku, który kojarzy nam się ze Świętami Wielkanocnymi. Kluczem do sukcesu jest dobrej jakości jajko oraz odpowiednio przygotowany farsz. Sposób przygotowania sam w sobie nie różni się za bardzo. Warto jednak pamiętać, by zachować wskazane w przepisie proporcje. Dobrze doprawić i dokładnie wymieszać żółtka wraz zresztą składników farszu. Prócz klasycznych przepisów z pieczarkami czy szynką, warto zwrócić uwagę na inne. Ciekawą propozycją na faszerowane jajka mogą być suszone pomidory połączone z serem typu feta. Miłośnicy ryb z pewnością ucieszą się z tuńczyka czy łososia. Warto również zwrócić uwagę na połączenie awokado z twarogiem i szpinakiem. Fani pikantnych przekąsek ucieszą się z obecności w farszu papryczek jalapeño. Interesującym połączenie mogą być również ugotowane posiekane krewetki z...
rozwiń