programy
kategorie

Wigilijne specjały Polski. Gospodyni domowa zdradza sekrety

Barszcz, pierogi, czy karp to tradycyjne dania, które znajdziemy na wigilijnym stole w każdym polskim domu. Są jednak specjały, które upodobały sobie gospodynie w jednym, konkretnym regionie kraju. Kutia, moskole, śliszki czy makiełki mogą brzmieć dość egzotycznie, są jednak częstymi gośćmi na stołach wigilijnych na Podlasiu, Podhalu, czy w Wielkopolsce. Rodzinna wieczerza nie byłaby także kompletna bez pysznej zupy. O sekretach świętokrzyskiego barszczu z kaszą i grzybami opowiada Maria Chrapek, członkini Koła Gospodyń Wiejskich w Jurkowicach.

0
0
2
Podziel się
Komentarze (2)
25-12-2020
ino Ruchna Śląsku je sie zupa mocka siemieniotka z kaszą i zupa rybna z grzankami a prezenty daje Dzieciątko Jezus
zobacz więcej komentarzy (2)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(2)
ino Ruch
4 lata temu
na Śląsku je sie zupa mocka siemieniotka z kaszą i zupa rybna z grzankami a prezenty daje Dzieciątko Jezus
TAKA PRAWDA
4 lata temu
PODCZAS WIECZERZY WIGILIJNEJ KATOLICY NIE PIJA ALKOHOLU POD ŻADNĄ POSTACIA TO JEST TENDENCYJNE
Najnowsze komentarze (2)
ino Ruch
4 lata temu
na Śląsku je sie zupa mocka siemieniotka z kaszą i zupa rybna z grzankami a prezenty daje Dzieciątko Jezus
TAKA PRAWDA
4 lata temu
PODCZAS WIECZERZY WIGILIJNEJ KATOLICY NIE PIJA ALKOHOLU POD ŻADNĄ POSTACIA TO JEST TENDENCYJNE