bETEKSoQ
bETEKSoU
bETEKSoY
programy
kategorie
bETEKSoR

Ziemniaki hasselback. Pyszny sposób na niecodzienne danie

Niezawodny przepis na wyśmienite ziemniaki pieczone z serem żółtym i tymiankiem. Sposób ich przygotowania jest bardzo charakterystyczny z powodu nacięć, które tworzą coś na kształt wachlarza. Po nałożeniu dodatków, lądują w piekarniku. Mogą być podawane jako samodzielne danie główne lub dodatek do potraw z grilla. Ziemniaki Hasselback zostały stworzone w 1953 roku przez Leifa Ellisona, kucharza w restauracji Hasselbacken w Sztokholmie. Od tego momentu podbijają podniebienia ludzi na całym świecie. Chcesz zobaczyć więcej ciekawych przepisów, zajrzyj na Kuchnię Elexis.

147 reakcji
84
55
8
Podziel się
Komentarze (8)
24-08-2021
Janna Podlasiu robią w podobnym stylu od 100 co najmniej lat
zobacz więcej komentarzy (8)

Programy Wirtualnej Polski

bETEKSpd
KOMENTARZE
(8)
Jan
3 miesiące temu
na Podlasiu robią w podobnym stylu od 100 co najmniej lat
Jaśko Muzykan...
3 miesiące temu
Proponuje, a nawet udoskonalać i przyprawiać na swój własny smak.
inaczej
3 miesiące temu
Problem w tym,że nie dobrych ziemniakow
bETEKSpv
Pio
3 miesiące temu
Jakieś zdrowe to to nie jest. Kupa soli i spalony ser. Co nie wyklucza , że smaczne.
Syla
3 miesiące temu
Robię takie ziemniaki od dawna, bardzo dobrze smakują. Moje dzieciaki też lubią frytki. mam frytkownice beztłuszczową 4swiss, więc nie smażę ich w głębokim tłuszczu. Są zdrowe i smaczne. Ziemniak to świetne warzywo bo można go przyrządzić na wiele sposobów.
Najnowsze komentarze (8)
Syla
3 miesiące temu
Robię takie ziemniaki od dawna, bardzo dobrze smakują. Moje dzieciaki też lubią frytki. mam frytkownice beztłuszczową 4swiss, więc nie smażę ich w głębokim tłuszczu. Są zdrowe i smaczne. Ziemniak to świetne warzywo bo można go przyrządzić na wiele sposobów.
inaczej
3 miesiące temu
Ja tam wkładam boczek i smaruje małsem z oliwą
inaczej
3 miesiące temu
Problem w tym,że nie dobrych ziemniakow
cuda
3 miesiące temu
facet stworzyl ziemniaki?? Cuda jak u Tusska
Mika
3 miesiące temu
po co ten ser..wystarczy przelozyc cienkimi plastrami pokrojonej piersi z kurczaka czy indyka i plastrami cebuli,,po przyprawieniu proponuje polac artofle olejem i do piekarnika na 40 minut /180 stopni,,,smacznego,,,o niebo lepszy obiad ..i nie potrzeba az tyle soli ..
Jan
3 miesiące temu
na Podlasiu robią w podobnym stylu od 100 co najmniej lat
Pio
3 miesiące temu
Jakieś zdrowe to to nie jest. Kupa soli i spalony ser. Co nie wyklucza , że smaczne.
Jaśko Muzykan...
3 miesiące temu
Proponuje, a nawet udoskonalać i przyprawiać na swój własny smak.
bETEKSpn
bETEKSpP
bETEKSoW
bETEKSpW
bETEKSpX