Pomidorowa to bez wątpienia królowa polskich zup. Najlepsza wychodzi wtedy, gdy rosołową bazę zastąpimy samodzielnie przygotowanym wywarem z włoszczyzny. Gotową pomidorówkę podajemy z makaronem lub ryżem oraz posiekaną natką pietruszki.
No i na czy polega ten super przepis? Zwykła pomidorówka.
Dżenka
6 lat temu
Uwielbiam pomidorówkę a szczególnie taką jak u mojej mamy. Makaron własnej roboty (tata robił) . Była na rosole (po niedzieli) i dużo włoszczyzny, no palce lizać. Oj to były czasy !!!!!
danka
6 lat temu
no a gdzie jest ten trik ?
ubawionaUla
6 lat temu
Ten trick to rezygnacja ze śmietany lub jogurtu?
Malignus
6 lat temu
Nie ma nic odkrywczego.
Najnowsze komentarze (9)
Anka1977
6 lat temu
Pomidory z puszki bleeee
adeja
6 lat temu
Ja robię wywar na podpaskach .
Polo
6 lat temu
"Pomidorówka" z pomidorów z puszki i koncentratu. Nie wie u czyjej mamy jada się taka pomidorówkę, ale ciesze się, że nie u mojej.
Konsternacja
6 lat temu
A czy taki wywar z kurczaka i wloszczyzny to nie rosol? Na czym polega roznica?
Dżenka
6 lat temu
Uwielbiam pomidorówkę a szczególnie taką jak u mojej mamy. Makaron własnej roboty (tata robił) . Była na rosole (po niedzieli) i dużo włoszczyzny, no palce lizać. Oj to były czasy !!!!!
mike
6 lat temu
No i na czy polega ten super przepis? Zwykła pomidorówka.