programy
kategorie

Zupa pomidorowa z tortellini. Jak zrobić aromatyczny krem

Zupa pomidorowa przygotowana na bulionie, z pomidorami z puszki i pierożkami tortellini to świetnia propozycja dla wszystkich amatorów kremowych zup. Zupa jest łagodna, bardzo kremowa i smaczna, doskonale komponuje się z tortellini o ulubionym smaku. Składniki na 3 porcje: opakowanie tortellini o dowolnym smaku (250 g), 2 puszki pomidorów całych lub krojonych (puszka 400 g), 3 szklanki bulionu, 2 cebule, 2-3 ząbki czosnku, oliwa z oliwek, 1/2 łyżeczki suszonego oregano, szczypta cukru, czarny pieprz i sól. Jeśli chcesz poznać więcej ciekawych przepisów, wejdź na kanał Smakowite Dania.

5 reakcji
1
3
1
Podziel się
Komentarze (1)
07-09-2020
kochpomidory z puszki, i bulion ze słoika, kto ich uczy gotować, to nie nadaje się do jedzenia
zobacz więcej komentarzy (1)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(1)
koch
4 lata temu
pomidory z puszki, i bulion ze słoika, kto ich uczy gotować, to nie nadaje się do jedzenia
Najnowsze komentarze (1)
koch
4 lata temu
pomidory z puszki, i bulion ze słoika, kto ich uczy gotować, to nie nadaje się do jedzenia