programy
kategorie

Dania kuchni postnej: bigos i faszerowane pieczarki portobello

Po karnawałowym obżarstwie, warto zmienić nawyki żywieniowe i zrezygnować z tłustych potraw. Kuchnia postna niesłusznie jest utożsamiana z małowartościowymi i często nudnymi potrawami. Mikołaj Rey przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" postne dania. W jego menu znalazły się przepisy na bigos z wędzoną ryb, pieczarki portobello z faszerowane buraczanym pęczakiem oraz krem z białych i czerwonych warzyw. Pieczarki portobello są znacznie większe od klasycznych pieczarek. Są świetną alternatywa dla wegetarian, bo ich smak przypomina pieczone mięsa. Pieczarki można dostać praktycznie na każdym targu warzywnym czy w warzywniakach.

12-02-2016
Tagi:
0
0
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)