programy
kategorie

Delikatna zupa krem z groszku. Ten przepis zachwyci każdego

Zupy kremy to delikatne i smaczne rozwiązanie na rodzinny obiad. Są one syte i bardzo zdrowe. Ten przepis z groszku proponowany przez Karolinę Adamską, Aleksandrę Panak i Michała Stokowskiego zachwyca smakowo, a do tego jest prawdziwą ucztą dla oczu. Ta wyjątkowa zupa jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Do jej przyrządzenia wystarczy 340 g zielonego groszku, pół litra wody, śmietana, mąka, żółtko, groszek ptysiowy, sól i pieprz. Rośliny strączkowe blendujemy, a następnie dodajemy do wrzątku. Niewielką ilość śmietany mieszamy z żółtkiem, a do reszty dodajemy 2 czubate łyżki mąki. Wszystko dodajemy do gotującego się kremu. Naszą zupę trzymamy na ogniu do momentu, aż zgęstnieje. Krem przekładamy do miseczki i ozdabiamy groszkiem ptysiowym. Więcej kuchennych inspiracji znajdziesz na: Wydawnictwo REA.

28 reakcji
12
12
4
Podziel się
Komentarze (4)
04-10-2021
babkatak , można blendować na krem po ugotowaniu nigdy przed! i żadnej mąki wodę od groszku nie dodaje się do zupy kremu
zobacz więcej komentarzy (4)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(4)
babka
3 lata temu
tak , można blendować na krem po ugotowaniu nigdy przed! i żadnej mąki wodę od groszku nie dodaje się do zupy kremu
Jaszi
3 lata temu
Powinno być blendować ale komuś autokorekta chyba zadziałała
Koń
3 lata temu
"Rośliny strączkowe biedujemy...."?????
Zamościanin
3 lata temu
Po przetworzeniu termicznym czyli gotowaniu witamin tyle co na lekarstwo.........
Najnowsze komentarze (4)
Zamościanin
3 lata temu
Po przetworzeniu termicznym czyli gotowaniu witamin tyle co na lekarstwo.........
babka
3 lata temu
tak , można blendować na krem po ugotowaniu nigdy przed! i żadnej mąki wodę od groszku nie dodaje się do zupy kremu
Jaszi
3 lata temu
Powinno być blendować ale komuś autokorekta chyba zadziałała
Koń
3 lata temu
"Rośliny strączkowe biedujemy...."?????