Delikatna zupa krem z groszku. Ten przepis zachwyci każdego
Zupy kremy to delikatne i smaczne rozwiązanie na rodzinny obiad. Są one syte i bardzo zdrowe. Ten przepis z groszku proponowany przez Karolinę Adamską, Aleksandrę Panak i Michała Stokowskiego zachwyca smakowo, a do tego jest prawdziwą ucztą dla oczu. Ta wyjątkowa zupa jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Do jej przyrządzenia wystarczy 340 g zielonego groszku, pół litra wody, śmietana, mąka, żółtko, groszek ptysiowy, sól i pieprz. Rośliny strączkowe blendujemy, a następnie dodajemy do wrzątku. Niewielką ilość śmietany mieszamy z żółtkiem, a do reszty dodajemy 2 czubate łyżki mąki. Wszystko dodajemy do gotującego się kremu. Naszą zupę trzymamy na ogniu do momentu, aż zgęstnieje. Krem przekładamy do miseczki i ozdabiamy groszkiem ptysiowym. Więcej kuchennych inspiracji znajdziesz na: Wydawnictwo REA.