Pomidorowa to królowa polskich zup. Każda gospodyni ma swój sekret na tą udaną zupę. Jednak jest jeden składnik, o którym mało kto pamięta, a który znacznie poprawi smak tej potrawy. Tym tajemniczym elementem jest... cukier. By przełamać kwaskowatość pomidorów najlepiej dodać do garnka z zupą od 3 do 6 łyżek cukru. Zasada jest prosta: jedna płaska łyżka na jeden litr zupy.
6 łyżek cukru ? !!!!!!!!!!!!
Kto was uczył gotować. Nie róbcie tego. Zamiast cukru marchewka załatwi temat smaku i ominie was cukrzyca.
Jasz
6 lat temu
Przecier z własnych pomidorów i nie trzeba dodawać cukru.
Jolka
6 lat temu
Ojojoj! A coz to za tajemniczy skladnik? Kazda domowa kucharka dodaje TROSZECZKE cukru,ale nie az tyle pomidorowa to nie owocowa
slan2449
6 lat temu
To jest zupa pomidorowa a nie owocowa i musi być lekko kwaskowata.A może tak do kompotu dodać octu?Współczuję rodzinie że takie dziadostwo musi jeść.
healer
6 lat temu
prawda jest że np. dobry sos boloński czy inny na bazie pomidorów czy przecieru pomidorowego nie obędzie się bez odrobiny cukru. W pomidorowej też się zapewne to sprawdzi aczkolwiek wydaje mi się że w przepisie przesadzono z ilością..
Najnowsze komentarze (107)
0000
6 lat temu
Ale odkrycie
He
6 lat temu
8 łyżek cukru... Bimber chcecie gonić???
Komunątuwali
6 lat temu
No tak . Jak zwykle cześć prawdy. Takie rękawiczki należy przekazać do wyspecjalizowanych spalarni odpadów. Tu znowu problem. Wszyscy wrzucamy to do koszy. Przed sklepami lezą góry rękawiczek. Wszyscy chodzą koło tego. Roznosimy do domów, samochodów i między sobą. To już jest absurd. Nikt tego nie sprząta na bieżąco.
Nie odkaża się tych miejsc. Straszne Bareja miał by co robić.
Kami
6 lat temu
Nieeeee tyle cukru nieeeee. Wystarcz płaska łyżeczka malutka na cały garnek, ok 3 l. 6 lezeczek.... szok.
miki
6 lat temu
Propagandowa sciema i sposob na podreperowanie budzetu LOTutylko slabi duchem i opetani przez rzadze dali sie nabrac
kajot
6 lat temu
Najlepszą przyprawą do zupy pomidorowej (z ryżem) jest sól.
ANNA
6 lat temu
Co za bzdury !
240255
6 lat temu
A ja bym dodal wirusa z 2 koronami.....
balan
6 lat temu
To jest przepis dla restauracji, ale chyba jedna łyżka na dwadzieścia litrów.
jola
6 lat temu
Od zawsze po ugotowaniu dodaję łyżeczkę miodu i koperek. Spróbujcie.
tn
6 lat temu
Ktoś pisze bzdury Wystarczy mieć dobre pomidory warzywa i przyprawy. Pomidory najbardziej wpływają na smak zupy.
anka
6 lat temu
daję cukier ale tylko malutko a cukru i słodyczy jadłam bardzo mało a cukrzycę man
Mmmm
6 lat temu
Zamiast cukru marchewka im wiecej marchwi tym slodsza zupa.
Zuza
6 lat temu
A ja dodaje sok z pomarancza wyciskam jedna pomarancza na koniec !Bomba!!!!!!