programy
kategorie

Doskonała pomidorowa. Dodaj jeden, tajemniczy składnik

Pomidorowa to królowa polskich zup. Każda gospodyni ma swój sekret na tą udaną zupę. Jednak jest jeden składnik, o którym mało kto pamięta, a który znacznie poprawi smak tej potrawy. Tym tajemniczym elementem jest... cukier. By przełamać kwaskowatość pomidorów najlepiej dodać do garnka z zupą od 3 do 6 łyżek cukru. Zasada jest prosta: jedna płaska łyżka na jeden litr zupy.

30-03-2020
411 reakcji
137
167
107
Podziel się
Komentarze (107)
30-03-2020
chory6 łyżek cukru ? !!!!!!!!!!!! Kto was uczył gotować. Nie róbcie tego. Zamiast cukru marchewka załatwi temat smaku i ominie was cukrzyca.
zobacz więcej komentarzy (107)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(107)
chory
4 lata temu
6 łyżek cukru ? !!!!!!!!!!!! Kto was uczył gotować. Nie róbcie tego. Zamiast cukru marchewka załatwi temat smaku i ominie was cukrzyca.
Jasz
4 lata temu
Przecier z własnych pomidorów i nie trzeba dodawać cukru.
Jolka
4 lata temu
Ojojoj! A coz to za tajemniczy skladnik? Kazda domowa kucharka dodaje TROSZECZKE cukru,ale nie az tyle pomidorowa to nie owocowa
slan2449
4 lata temu
To jest zupa pomidorowa a nie owocowa i musi być lekko kwaskowata.A może tak do kompotu dodać octu?Współczuję rodzinie że takie dziadostwo musi jeść.
healer
4 lata temu
prawda jest że np. dobry sos boloński czy inny na bazie pomidorów czy przecieru pomidorowego nie obędzie się bez odrobiny cukru. W pomidorowej też się zapewne to sprawdzi aczkolwiek wydaje mi się że w przepisie przesadzono z ilością..
Najnowsze komentarze (107)
0000
4 lata temu
Ale odkrycie
He
4 lata temu
8 łyżek cukru... Bimber chcecie gonić???
Komunątuwali
4 lata temu
No tak . Jak zwykle cześć prawdy. Takie rękawiczki należy przekazać do wyspecjalizowanych spalarni odpadów. Tu znowu problem. Wszyscy wrzucamy to do koszy. Przed sklepami lezą góry rękawiczek. Wszyscy chodzą koło tego. Roznosimy do domów, samochodów i między sobą. To już jest absurd. Nikt tego nie sprząta na bieżąco. Nie odkaża się tych miejsc. Straszne Bareja miał by co robić.
Kami
4 lata temu
Nieeeee tyle cukru nieeeee. Wystarcz płaska łyżeczka malutka na cały garnek, ok 3 l. 6 lezeczek.... szok.
miki
4 lata temu
Propagandowa sciema i sposob na podreperowanie budzetu LOTutylko slabi duchem i opetani przez rzadze dali sie nabrac
kajot
4 lata temu
Najlepszą przyprawą do zupy pomidorowej (z ryżem) jest sól.
ANNA
4 lata temu
Co za bzdury !
240255
4 lata temu
A ja bym dodal wirusa z 2 koronami.....
balan
4 lata temu
To jest przepis dla restauracji, ale chyba jedna łyżka na dwadzieścia litrów.
jola
4 lata temu
Od zawsze po ugotowaniu dodaję łyżeczkę miodu i koperek. Spróbujcie.
tn
4 lata temu
Ktoś pisze bzdury Wystarczy mieć dobre pomidory warzywa i przyprawy. Pomidory najbardziej wpływają na smak zupy.
anka
4 lata temu
daję cukier ale tylko malutko a cukru i słodyczy jadłam bardzo mało a cukrzycę man
Mmmm
4 lata temu
Zamiast cukru marchewka im wiecej marchwi tym slodsza zupa.
Zuza
4 lata temu
A ja dodaje sok z pomarancza wyciskam jedna pomarancza na koniec !Bomba!!!!!!
...
Następna strona