programy
kategorie

Ekspresowa papryka konserwowa. Doskonały pomysł nie tylko zimę

Pyszna, lekko pikantna papryka z odrobiną cebuli i ostrą papryką. Nie wymaga pasteryzowania, więc jest błyskawiczna do przygotowania. Papryki wystarczy oczyścić umyć i pokroić w paski, cebulę w piórka i wymieszać. W garnku zagotować składniki zalewy, dodać pokrojone papryki i cebulę. Całość gotować na wolnym ogniu do czasu zeszklenia się warzyw. Gorące wlewać do słoików, zakręcić, odwrócić słoik i ułożyć na ściereczce. Przykryć i pozostawić do przestudzenia. Chcesz poznać więcej przepisów, zajrzyj na Swojskie jedzonko.

0
0
3
Podziel się
Komentarze (3)
11-10-2021
Janina
Super przepis.Jeśli nigdy nie przygotowaliście takiej papryki to po co głupie tę komentarze. W tym sezonie właśnie zrobiłam kilka słoików i jest bardzo pyszna i na...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (3)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(3)
Janina
3 lata temu
Super przepis.Jeśli nigdy nie przygotowaliście takiej papryki to po co głupie tę komentarze. W tym sezonie właśnie zrobiłam kilka słoików i jest bardzo pyszna i na następny sezon zrobię jeszcze więcej .Dzięki superjedzonko
mama
3 lata temu
bardzo lichy przepis !!!!
RomCyg
3 lata temu
Po co mam zawracać sobie głowę konserwowaniem papryki, kiedy przez cały rok mogę kupić świeżą.
Najnowsze komentarze (3)
Janina
3 lata temu
Super przepis.Jeśli nigdy nie przygotowaliście takiej papryki to po co głupie tę komentarze. W tym sezonie właśnie zrobiłam kilka słoików i jest bardzo pyszna i na następny sezon zrobię jeszcze więcej .Dzięki superjedzonko
RomCyg
3 lata temu
Po co mam zawracać sobie głowę konserwowaniem papryki, kiedy przez cały rok mogę kupić świeżą.
mama
3 lata temu
bardzo lichy przepis !!!!