Fioletowy chleb. Idealny dla cukrzyków i na odchudzanie
Wygląda nietypowo i ma być alternatywą wobec tuczącego, pszennego pieczywa. Na zaskakujący pomysł upieczenia fioletowego chleba, wpadł Zhou Weibiao z Singapuru. Dodał do pieczywa antocyjanidy z czarnego ryżu. To właśnie wpływa na jego barwę. Od razu został okrzyknięty mianem superfoods. Zawiera antyoksydanty, które działają antyrakowo. Nie podnosi cukru we krwi i trawi się dłużej, niż tradycyjny chleb. Jest doskonały wyborem dla osób na diecie odchudzającej, a także cukrzyków. Nie ma w sobie ani grama chemii. Masz ochotę spróbować?
Ciekawy kolor i smak.. Ciekawe jak smakuje ale skoro producent sam go jadł to nie trucizna.. Ciekawe co by wyszło jakby do pszennej mąki dodać jagód leśnych, to też był by fioletowy.. Co kraj to i obyczaj aby zdrowo i smacznie..
_____________
3 lata temu
Z Piątnicy, no bo skąd.
wee-wil
3 lata temu
ciekawe czy antocyjanidy nie ulegaja zniszczeniu przy wysokiej temperaturze- pieczeniu?
30A
3 lata temu
Super coś nowego ,bardzo lubię nowe przepisy
Najnowsze komentarze (9)
30A
3 lata temu
Super coś nowego ,bardzo lubię nowe przepisy
30A
3 lata temu
Bardzo lubię ciekawe i nowe przepisy.Jest coś nowego .
Fred
3 lata temu
Wreszcie tu mogę napisać bez zdradzieckiego HASŁA dla Feizbuka i podobnych. W USA nie chciałbym mieszkać bo nie jestem gruby i głupi. Nobel i Konkurs piosenki stały się sprawa polityczną, Polska nie może wygrać bo Kaczyński nie pozwala okradać Polaków przez liberalnych złodziei Świata. Zachodnia demokracja gorsza od Rosyjskiej, nie wyborcy ale Sady mają decydować komu wolno kraść a komu nie wolno o tym mówić Zamykają elektrownie Turów to mogą zamknąć cała Polskę. Polski ład Kaczyńskiego nie podobają się w Brukseli i w USA. bo nie w tym kierunku popłyną pieniądze.
wee-wil
3 lata temu
ciekawe czy antocyjanidy nie ulegaja zniszczeniu przy wysokiej temperaturze- pieczeniu?
_____________
3 lata temu
Z Piątnicy, no bo skąd.
prezes Jarosł...
3 lata temu
Czy ten chleb powoduje erekcję ?
.............
3 lata temu
Skąd jest ten chleb?
Z Piątnicy, no bo skąd.
adamus
3 lata temu
w naszym kraju jest od 300 lat chleb pleśniowy zielony ale redaktorek młody nie obyty wiem ze jest w piekarni na rynku w GNIEWIE
Darek
3 lata temu
Ciekawy kolor i smak.. Ciekawe jak smakuje ale skoro producent sam go jadł to nie trucizna.. Ciekawe co by wyszło jakby do pszennej mąki dodać jagód leśnych, to też był by fioletowy.. Co kraj to i obyczaj aby zdrowo i smacznie..