programy
kategorie

Jak upiec mięso na grillu? Szef kuchni zdradza swoje triki

W jaki sposób przygotować grillowanie, by przebiegło bezproblemowo, a potrawy wyszły smaczne? Swoje triki zdradza Kacper Salzman, szef kuchni, a także prowadzący program "Prosto z grilla". Jak mówi, przy przygotowywaniu żywności na zewnątrz, najważniejsze jest przygotowanie odpowiedniej temperatury. Musimy wiedzieć, w jakiej temperaturze najlepiej powinniśmy przyrządzić potrawy. Dzięki temu unikniemy przypalenia mięsa lub warzyw. W programie "Newsroom" mogliśmy podejrzeć również, w jaki sposób szef kuchni przyrządza stek. Należy również pamiętać, że grill to nie tylko ta przyjemna część. Salzman podpowiada, w jaki sposób najlepiej czyścić grill, a także, dlaczego nie powinniśmy myć go mocnymi środkami chemicznymi.

02-06-2021
105 reakcji
39
52
14
Podziel się
Komentarze (14)
03-06-2021
Szef kuchniTo nie gril tylko zwykły piecyk gazowy albo elektryczny za 1,5 tys. zł. Grill to żar węgla drzewnego , nuta dymu i niepowtarzalny smak mięsa .
zobacz więcej komentarzy (14)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(14)
Szef kuchni
3 lata temu
To nie gril tylko zwykły piecyk gazowy albo elektryczny za 1,5 tys. zł. Grill to żar węgla drzewnego , nuta dymu i niepowtarzalny smak mięsa .
turysta
3 lata temu
Jeden wielki bełkot.
AHA
3 lata temu
Po polsku są to dania z rusztu, ale język polski jest be.
BastekM
3 lata temu
ta karkowka wygladala jakby sie ugotowala a nie zgrillowala, dzieki ale nie skorzystam z porad.
asdfsadf
3 lata temu
ale brednie....po za tym interesują mnie wyłącznie POLSCY KUCHARZE
Najnowsze komentarze (14)
yxyxy
3 lata temu
grill tylko węglowy !!!
ukrynapal
3 lata temu
A ten "szef kuchni" to upadliniec specjalista od grillowania psów zakopanych żywcem w 2012 roku, prawda ukry?
BELZEPUP-88
3 lata temu
Gril tylko węglowy inne to pseudo grile! Jeśli ktoś nie widzi różnicy w smaku to pewnie tak ma po COVIDZIE!!!!
BastekM
3 lata temu
ta karkowka wygladala jakby sie ugotowala a nie zgrillowala, dzieki ale nie skorzystam z porad.
asdfsadf
3 lata temu
ale brednie....po za tym interesują mnie wyłącznie POLSCY KUCHARZE
dss
3 lata temu
Ludzie tyją 20 lat, a odchudzić się chcą w 2 tygodnie. Ma ktoś nadwagę? Jak odchudzić się szybko , bez diet, prochów i ćwiczeń? Napisał o tym książkę Max Longlauder.
smakosz
3 lata temu
Nawet hamburger upieczony NA PLYCIE a nie na ruszcie (grillu) ma inny smak bo jest soczysty. Dlatego ja pieke mieso i to zapeklowane lub w zaprawie TYLKO NA PLYCIE pod ktora pale drewnem.
Nic nie wiem ...
3 lata temu
Chłop pokroił ananasa z rdzeniem ;) Polecam dla Babci i Dziadziusia ;)
wolak
3 lata temu
Jaki grill ? To nawet koło grilla nie stało. To zwykła gazowa patelnia !!
Tomek
3 lata temu
Najlepiej schabowy lub rybe na żeliwnej płycie na gazowym grilu.
Milioner
3 lata temu
Stek 2,5 cm wołowy, grill🔥🍢🍗🔥🍢🍗 rozgrzany do 300° smażyć trzy minuty i dwadzieścia sekund z każdej strony
AHA
3 lata temu
Po polsku są to dania z rusztu, ale język polski jest be.
turysta
3 lata temu
Jeden wielki bełkot.
Szef kuchni
3 lata temu
To nie gril tylko zwykły piecyk gazowy albo elektryczny za 1,5 tys. zł. Grill to żar węgla drzewnego , nuta dymu i niepowtarzalny smak mięsa .