programy
kategorie

Jak wybierać i jeść nowalijki

Z niecierpliwością oczekujemy na młode warzywa. Sylwia Majcher, autorka książki "Gotuję nie marnuję" radzi, jak wybrać najzdrowsze i najsmaczniejsze nowalijki. Podpowiada także, co możemy z nich przyrządzić.

Tranksrypcja:Na co teraz czekamy...
rozwiń
Też czekamy na nowalijki tylko tutaj też jest
Którym taki apel od razu Itaka instrukcja że nam bardzo wszystko
Przyspieszyło i ten sezon nowalijkowy też nam przyspieszył nasze babcie
Złapał za głowę jakby
Usłyszały żebym w marcu czekamy na nowalijki
Zmiana klimatu zmiana klimatu bo jeszcze musimy dać czas tym warzywom żeby one się
Zdążył wyhodować w naturalnych warunkach
Zobaczymy na targu Te rzodkiewki
Wielkie tak
Kolorowe ptaki
Tak już po prostu
Dominujące No to to się tam ktoś je tam maluje
Z nimi substancjami
I podsypać i trochę więcej niż Powinien więc wybieraj myte
Mniejsze okazy ale mamy wtedy pewność i
I gwarancję że to będą zdrowsze
Wyzwanie dla nas
I raczej koło kwietnia niż
I jak będziemy jeść to
Im mniej przetworzone tym lepsze
Ale przetworzone przez nas przetwarzane przez nas tak że co że napiszesz że nie gotujmy długo na przykład
Marchewki
Która będzie tak
Za chwilę młoda z liści marchewki Róbmy pesto
Która jest najzdrowsza
Weź to wrzucamy do blendera liście marchewki
I które trzeba informacje które są tylko króliki właśnie niebieska marchewki
Jest natka marchewki od dzisiejszych
I co zapamiętuje szczególnie kobiety zamiast kremu jemy przez więc używać kremu do twarzy jemy przez cały sezon natkę
Marchewki dzięki temu nam się wygładza teraz bardzo dużo witaminy A jest w natce marchewki
Bardzo dużo witamin
Które sprawią że nasza skóra się Rozjaśnij więc natka marchewki do blendera
Do tego jak do klasyczne
Pesto
Oliwa albo olej jeśli nie mamy oliwy
Czosnek na podkręcenie smaku Ja dodaję orzechy można dodać też
Orzechy włoskie
Podobne To jest hit orzechy włoskie w
Właśnie że już jest
Super Food nowe super potem są bardzo kaloryczne ale też bardzo zdrowe
Mają bardzo dużo dobrego tłuszczu
I do Natki marchewki
Jakie pasują świetnie
Można dodać też
I słonecznika pestki dyni to pesto za każdym razem
Być inne trochę soku
Ja tutaj akurat
Co z pomarańczy albo
Dodatki do pesto
Dodatki i można dodać
Jeszcze jest akustyk
Cytryny to w tych przepisach grałeś stawek Najfajniejsze jest to że
Bez względu na to co dodamy tam zawsze wyjdzie i zawsze będzie inny
Smaki sami możemy wypróbować kto
Który nam najbardziej
Nie odpowiada
I takie pesto
Trzymamy sobie w słoiku podlewamy odrobinę jak już
Przełóżmy do słoika podlewamy oliwą żeby Zakończ
Konserwować trzymamy sobie
W słoiku nawet nie do
Ponad tydzień
Wyciągamy na kanapkę Gotujemy ryż Gotujemy makaron co
Cokolwiek
I rzecz którą można
Może być naszą bazę
Do tego pesto już mamy posiłek na
Dobra to masz na sobie
Osiłek i to jest ogromna sezonowość na wiesz możemy po
Pokroić już pokroić bez żadnej Jeśli to
Są świeże rzodkiewki
Jędrne
Tylko pokroić albo z 6
Świetna przez
Przystawka
0
0
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)