programy
kategorie

Kebab z indyka z sezamem i marchewką

Kebab to jedne z najczęściej jadanych fast foodów. To tradycyjne danie kuchni orientalnej w ciągu ostatnich kilku lat podbiło cały świat. Pierwszy kebab pochodzi z 1344 roku. Obecnie danie występuje w ponad dwudziestu odmianach - w zależności od kraju i regionu. W Polsce zazwyczaj kojarzy się z mięsem w bułce lub picie z dodatkiem warzyw, sprzedawanym w budkach. Jednak nie do końca jesteśmy pewni, co nam serwują sprzedawcy. Jeśli macie ochotę na coś innego niż klasyczny kebab, zobaczcie propozycje Ewy Malika Szyc-Juchnowicz. Restauratorka zaproponowała przepisy na domowe wersje klasycznego tureckiego kebaba. Na stole pojawił się jagnięcy szisz kebap tajine w wersji śniadaniowej, kebab z makreli i chiński kewap z indyka z sezamem, marchewką i orzeszkami ziemnymi. Zobaczcie przepis na kebaba z makreli z czosnkowym toum.

08-02-2016
0
0
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)