programy
kategorie

Myślisz, że masz alergię? Lepiej przypomnij sobie, co było na obiad

Dostajesz kataru, wysypki, boli cię głowa... Na testach alergicznych nic nie wychodzi, ale coś jest nie tak. Istnieje duża szansa, że cierpisz na nietolerancję histaminy. Wprawdzie histamina należy do po prostu do związków, których raczej nie tolerujemy, ale zwykle nasz organizm potrafi sobie z nią radzić dzięki enzymowi DAO, który ją rozkłada i neutralizuje. Problem pojawia się, kiedy jest go za mało. A może być go za mało, kiedy najemy się zbyt dużo pewnych produktów.

02-06-2021
140 reakcji
9
84
47
Podziel się
Komentarze (47)
02-06-2021
olaaTotalny brak kontroli producentów, wolna amerykanka. Zdrowie ludzi ich nie interesuje, ważna kasa.
zobacz więcej komentarzy (47)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(47)
olaa
3 lata temu
Totalny brak kontroli producentów, wolna amerykanka. Zdrowie ludzi ich nie interesuje, ważna kasa.
dziadek
3 lata temu
Proponuję zamiast zdjęcia ryb ,wstawić zdjęcie autora artykułu .
doktorek
3 lata temu
Ha ha ha ! Za alergie odpowiadają wszystkie fabryki produkujące żywność! Bowiem faszerują ludzi tonami chemii! Dlatego w aptekach jest więcej środków na alergię niż cukierków w spożywczym! Myślicie, że to przypadek, iż w aptece jak wchodzimy mamy same środki na alergię, zgagę i przeciw bólowe?
Jaś
3 lata temu
Nic nie jeść.
jakie to mądr...
3 lata temu
ODKRYCIE AMERYKI …. , czyli … COŚ TAKIEGO ! PO prostu KOlejne - olejne ...BLE-BLE-BLE - za PINIONCE !
Najnowsze komentarze (47)
ja,
3 lata temu
histamina należy do amin biogennych,dalszego wykładu o białkach nie będzie,histamina bierze udział w przekazywaniu impulsów nerwowych,pobudza wydzielanie soku żołądkowego,wpływa na rytm snu,DAO to czynnik rozkładający histaminę w organizmie,jego brak to kłopoty, norma 14- 33,w moim przypadku 2,a więc ścisła dieta i leki,przesiewajcie wiedzę przez gęste sito,nie jadam produktów wędzonych,fermentowanych,kiszonych, dojrzewających,życzę zdrowia
fakt
3 lata temu
Ciekawe dlaczego lekarze się mądrzą a nie czytają roczników statystycznych. W latach 60-tych można było kupić wedzone śledzie, kiszoną kapustę z beczki, dorsze, a nowotworów było o ponad 50% mniej.
mast
3 lata temu
Nie rozumiem dlaczego materiał zilustrowano wędzonymi makrelami...?
obwatel RP
3 lata temu
GDZIE JEST GIS KONSTYTUCJA RP GWARANTUJE BEZPIECZENSTWO PRZEZ STRUKTURY ORGANIZACYJNE OBYWATELOM RP I GDZIE TA WLADZA DO KASY DOSC !!!!!!!!!!!!!!
wstyd
3 lata temu
Artykuł godny pięciolatka.
bnbnbnbnbnb
3 lata temu
Jakie państwo , takie jego produkty
Proste
3 lata temu
A co było z margaryną w komunie to produkt nr.1 i 150 lat życia. To co nie udzie jest chwalone ma same superlatywy to co idzie a brak to szkodzi tak korporacje manewrują ogłupiały naród. do wytwarzanych produktów to nie ma co wracać. Zdrowe jest swojskie świeże przechowane w odpowiednich warunkach. uprawiane ,czy hodowane na własnych paszach ale wygodniej jest kupić niż uprawiać czy chować. Kto wierzy demagogii to krócej żyje ma stresy ,nadwagę i kłopoty zdrowotne.
Wal
3 lata temu
A gdzie zdjęcie tego co ryba mu zaszkodziła?
hyn
3 lata temu
Dlaczego lekarze ostrzegają nas poprzez media a nie poprzez sanepid??? CO robi ministerstwo Zdrowia ?? NIC??? to dziekuję
alo alo
3 lata temu
wszyscy zachłystują się zdrowym powietrzem a nikogo nie interesuje jak się nas w Polsce karmi. Ci od kontrolowania żywności chyba garną zdrową kasę i przymykają oko.
nick 3-13
3 lata temu
Ten kto pisze te artykuły nie zdał na maturze z języka polskiego i dlatego pracuje w WP
Slav
3 lata temu
Gdyby te makrele były wędzone tak jak od zawsze, to by były i o niebo lepsze i o niebo zdrowsze. Teraz się nie wędzi tylko maluje chemią i to nie tylko makrele.
apel
3 lata temu
Polacy nie jedzcie ryb, ceny spadną , a wtedy bandziory ukraińskie, nawpier&alają się do syta, bo onuc już im brakło, to samo z psami które zakopali zywcem w 2012 roku żeby skruszały!
TĘCZOW
3 lata temu
EU TO OBÓZ KONCENTRACYJNY-TRUJE SIĘ JEDZENIEM-KOMU POTRZEBNI LUDZIE PO 65 ROKU ŻYCIA?