bFNVmZSc
bFNVmZSg
bFNVmZSk
programy
kategorie
bFNVmZSd

Najlepsze kluski kładzione. Doskonały dodatek do obiadu

Przygotowywały je nasze babcie. Kluski kładzione to pyszny dodatek do kotletów, a także obiadów w wersji wegetariańskiej. Przygotowanie jest tak proste, że zrobi je nawet największy kuchenny amator. Wystarczą tylko 3 składniki: woda, jajka i mąka. Potem nastaw duży garnek. Ugotujesz je w niecałe 10 minut! Pamiętaj, że pod wpływem wrzątku mogą urosnąć, więc ważne, aby nie wrzucać ich na raz za dużo. Lepiej zapisz ten przepis, bo z pewnością rodzina będzie chciała, żebyś przygotował je drugi raz. Chcesz zobaczyć więcej ciekawych przepisów, zajrzyj na Kuchnię Elexis.

1161 reakcji
783
363
15
Podziel się
bFNVmZSf
Komentarze (15)
21-07-2021
MrrMoja Mama robiła z żółtka, do którego dodawała tyle mąki ile " żółtko zabierze" i lała je na porcję rosołu z cielęciny. Odlot:)
zobacz więcej komentarzy (15)

Programy Wirtualnej Polski

bFNVmZSp
KOMENTARZE
(15)
Mrr
11 miesięcy temu
Moja Mama robiła z żółtka, do którego dodawała tyle mąki ile " żółtko zabierze" i lała je na porcję rosołu z cielęciny. Odlot:)
Mela
11 miesięcy temu
A ja dodaje zamiast wody 1 opakowanie serka waniliowego typu np danio. Są wtedy lekko serowe. Polane masełkiem roztopionym, posypane cukrem. Podobne do tzw. klusek leniwych. Moje dzieci je lubią.
gosik
11 miesięcy temu
ja rowniez robie od lat ja dolewam mleka zamiast wody sa o wiele smaczniejsze
bFNVmZSH
Mariola
11 miesięcy temu
Mniam😋
Widzę
11 miesięcy temu
obiad dal bogatych
Najnowsze komentarze (15)
🐸zaba
11 miesięcy temu
Ja uwielbiam te kluski ale lane do rosołu nie atomiast na gęsto z łyżki stołowej do gulaszu czerwona gotowana kapustka niebo w gębie pozdrawiam
ada
11 miesięcy temu
gdzie ten przepis
ada
11 miesięcy temu
Gdzie ten przepis
Jolka
11 miesięcy temu
Proszę spróbować z sosem jagodowym są przepyszne,polecam
Mariola
11 miesięcy temu
Mniam😋
Felka
11 miesięcy temu
Ja daje jescze troszkę oleju super
Mela
11 miesięcy temu
A ja dodaje zamiast wody 1 opakowanie serka waniliowego typu np danio. Są wtedy lekko serowe. Polane masełkiem roztopionym, posypane cukrem. Podobne do tzw. klusek leniwych. Moje dzieci je lubią.
Kik
11 miesięcy temu
Z maślanką zamiast wody super
bFNVmZSz
Mrr
11 miesięcy temu
Moja Mama robiła z żółtka, do którego dodawała tyle mąki ile " żółtko zabierze" i lała je na porcję rosołu z cielęciny. Odlot:)
Nemo
11 miesięcy temu
Mój przepis: łyżka masła, 1 jajko, łyżeczka śmietanki , ok. trzech łyżek mąki krupczatka ,sól. Gotować ok. 5 minut. Proporcje na jedną porcję.
OK!
11 miesięcy temu
Przekażę kucharce
gosik
11 miesięcy temu
ja rowniez robie od lat ja dolewam mleka zamiast wody sa o wiele smaczniejsze
Elka
11 miesięcy temu
Zznacznie smaczniejsze są z mlekiem zamiast wody.
Brygida
11 miesięcy temu
Robię od wielu lat. Można robić bez jajka, ale ciasto musi być gęściejsze.
bFNVmZTb
bFNVmZSi
bFNVmZTi
bFNVmZTj