programy
kategorie

Najlepsze kluski kładzione. Doskonały dodatek do obiadu

Przygotowywały je nasze babcie. Kluski kładzione to pyszny dodatek do kotletów, a także obiadów w wersji wegetariańskiej. Przygotowanie jest tak proste, że zrobi je nawet największy kuchenny amator. Wystarczą tylko 3 składniki: woda, jajka i mąka. Potem nastaw duży garnek. Ugotujesz je w niecałe 10 minut! Pamiętaj, że pod wpływem wrzątku mogą urosnąć, więc ważne, aby nie wrzucać ich na raz za dużo. Lepiej zapisz ten przepis, bo z pewnością rodzina będzie chciała, żebyś przygotował je drugi raz. Chcesz zobaczyć więcej ciekawych przepisów, zajrzyj na Kuchnię Elexis.

1162 reakcje
784
363
15
Podziel się
Komentarze (15)
21-07-2021
MrrMoja Mama robiła z żółtka, do którego dodawała tyle mąki ile " żółtko zabierze" i lała je na porcję rosołu z cielęciny. Odlot:)
zobacz więcej komentarzy (15)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(15)
Mrr
3 lata temu
Moja Mama robiła z żółtka, do którego dodawała tyle mąki ile " żółtko zabierze" i lała je na porcję rosołu z cielęciny. Odlot:)
Mela
3 lata temu
A ja dodaje zamiast wody 1 opakowanie serka waniliowego typu np danio. Są wtedy lekko serowe. Polane masełkiem roztopionym, posypane cukrem. Podobne do tzw. klusek leniwych. Moje dzieci je lubią.
gosik
3 lata temu
ja rowniez robie od lat ja dolewam mleka zamiast wody sa o wiele smaczniejsze
Mariola
3 lata temu
Mniam😋
Widzę
3 lata temu
obiad dal bogatych
Najnowsze komentarze (15)
🐸zaba
3 lata temu
Ja uwielbiam te kluski ale lane do rosołu nie atomiast na gęsto z łyżki stołowej do gulaszu czerwona gotowana kapustka niebo w gębie pozdrawiam
ada
3 lata temu
gdzie ten przepis
ada
3 lata temu
Gdzie ten przepis
Jolka
3 lata temu
Proszę spróbować z sosem jagodowym są przepyszne,polecam
Mariola
3 lata temu
Mniam😋
Felka
3 lata temu
Ja daje jescze troszkę oleju super
Mela
3 lata temu
A ja dodaje zamiast wody 1 opakowanie serka waniliowego typu np danio. Są wtedy lekko serowe. Polane masełkiem roztopionym, posypane cukrem. Podobne do tzw. klusek leniwych. Moje dzieci je lubią.
Kik
3 lata temu
Z maślanką zamiast wody super
Mrr
3 lata temu
Moja Mama robiła z żółtka, do którego dodawała tyle mąki ile " żółtko zabierze" i lała je na porcję rosołu z cielęciny. Odlot:)
Nemo
3 lata temu
Mój przepis: łyżka masła, 1 jajko, łyżeczka śmietanki , ok. trzech łyżek mąki krupczatka ,sól. Gotować ok. 5 minut. Proporcje na jedną porcję.
OK!
3 lata temu
Przekażę kucharce
gosik
3 lata temu
ja rowniez robie od lat ja dolewam mleka zamiast wody sa o wiele smaczniejsze
Elka
3 lata temu
Zznacznie smaczniejsze są z mlekiem zamiast wody.
Brygida
3 lata temu
Robię od wielu lat. Można robić bez jajka, ale ciasto musi być gęściejsze.