programy
kategorie

Nie tylko bób. Najlepsze produkty sezonowe na lato

Truskawki, szparagi, bób, młode ziemniaki – to produkty, które wiosną i latem pojawiają się w warzywniakach w całej Polsce. Tego momentu nie wolno przegapić, bowiem na kolejny sezon trzeba będzie długo czekać. Wszystkie z nich mają nieocenione walory prozdrowotne. Truskawki są niskokaloryczne i posiadają pięć razy więcej antyoksydantów niż jabłka. Z kolei szparagi to bogactwo białka, błonnika i witamin. Warto spożywać je w całości i podawać ugotowane na parze jako dodatek do obiadu. Młode ziemniaki to nie to samo, co wczesne. Mają bardzo cienką skórkę, której nie trzeba obierać. Zawierają dużo witaminy C, są jej lepszym źródłem niż cytrusy. Warto także gotować je na parze, bo tracą wtedy najmniej cennych składników spożywczych.

0
0
12
Podziel się
Komentarze (12)
03-07-2021
Mix11
Co z tego jak wszystko jest coraz bardziej pryskane i jest coraz więcej chemii może i więcej niż witamin truskawki pryskane na grzyb na robaka A nawet aby szybciej...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (12)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(12)
Mix11
3 lata temu
Co z tego jak wszystko jest coraz bardziej pryskane i jest coraz więcej chemii może i więcej niż witamin truskawki pryskane na grzyb na robaka A nawet aby szybciej dojrzały i były slodsze! Może owoce i warzywa z własnego ogrodu mają wartości odżywcze ale na pewno nie te z marketu i sklepu taka prawda
gość
3 lata temu
Dla mnie to możesz kurczaka z piórami jeść, a ja młode ziemniaki skrobie
janek
3 lata temu
Do tego, żeby zaoszczędzić wodę, nie myj rąk przed jedzeniem i nie myj naczyń. W wc spłukuj co któryś raz.
Kucharek
3 lata temu
Dobrze robię, że nie skrobię. Oszczędzam czas, mam więcej ziemniaków i więcej witamin. Kto nie lubi skórki może bez problemu ją zdjąć po ugotowaniu.
Mikirurki
3 lata temu
A ja jem młode ziemniaki na sorowo bo najzdrowsze. Co prawda trochę twarde i już dwa zęby połamałem ale witamin mają co nie miara.
Najnowsze komentarze (12)
pełnaprofeska
3 lata temu
Co stało się z POLSKIMI truskawkami??!!! Te sprzedawane obecnie na straganach są WSTRĘTNE!!! Owszem wyglądają bardzo ładnie ale w smaku są kwaśne poza tym twarde in szybko gnijące i zachodzące pleśnią już na drugi dzień!!! Te truskawki w niczym nie przypominają naszych polskich truskawek z plantacji gruntowych i są jednym WIELKIM OSZUSTWEM!!!
tak
3 lata temu
ziemniaki są źle przechowywane mają dostęp do światła i zielenieją a to jest trujące. młode nie zdążą zzielenieć i są lepsze
bulionn
3 lata temu
A na parze to mozesz swoje jaja gotowac
Andrzej
3 lata temu
Dawniej obierki gotowało się dla świń ale patrząc na dzisiejszą politykę to już nie widzę różnicy
Trw
3 lata temu
Od paru lat ziemniaki piekę (czasem gotuję) w wyczyszczonych łupinach. I zwykle razem z nimi je zjadam. Uwielbiam ziemniaki, a smak zachowują właśnie gdy są przyrządzane w łupinach. Skórka jest łatwo jadalna - jeśli nie, to sama się oddziela lub nie daje pogryźć. Proste i naturalne - co jest jadalne, daje się zjeść. Co nie jest - samo chce się wypluć.
Mikirurki
3 lata temu
A ja jem młode ziemniaki na sorowo bo najzdrowsze. Co prawda trochę twarde i już dwa zęby połamałem ale witamin mają co nie miara.
343
3 lata temu
dodać jeszcze ospy
---
3 lata temu
W tym roku zjadłem 1 truskawkę i w cale nie czeka na następny, ta jedna i tak była o jedną za dużo.
Mix11
3 lata temu
Co z tego jak wszystko jest coraz bardziej pryskane i jest coraz więcej chemii może i więcej niż witamin truskawki pryskane na grzyb na robaka A nawet aby szybciej dojrzały i były slodsze! Może owoce i warzywa z własnego ogrodu mają wartości odżywcze ale na pewno nie te z marketu i sklepu taka prawda
Kucharek
3 lata temu
Dobrze robię, że nie skrobię. Oszczędzam czas, mam więcej ziemniaków i więcej witamin. Kto nie lubi skórki może bez problemu ją zdjąć po ugotowaniu.
janek
3 lata temu
Do tego, żeby zaoszczędzić wodę, nie myj rąk przed jedzeniem i nie myj naczyń. W wc spłukuj co któryś raz.
gość
3 lata temu
Dla mnie to możesz kurczaka z piórami jeść, a ja młode ziemniaki skrobie