programy
kategorie

Niezawodne sposoby na idealną bitą śmietanę. Teraz zawsze się uda

Bita śmietana to idealny dodatek do ciast oraz innych deserów. Przygotowanie wcale nie jest takie proste. Trzeba przestrzegać kilku podstawowych zasad. Cukier i inne dodatki smakowe dodaje się zawsze pod koniec ubijania. Do ubijania korzystać należy z misek ze stali nierdzewnej lub szkła. Naczynie najlepiej wcześniej schłodzić. Najlepiej ubijać ją ręcznie za pomocą trzepaczki. Idealnie ubita bita śmietana nie wylewa się z naczynia, gdy przewrócone zostanie do góry dnem. Bitą śmietanę należy przechowywać w lodówce maksymalnie dobę. Wkładając ją do lodówki należy pamiętać, żeby ją przykryć. Bita śmietana bowiem absorbuje wszystkie zapachy z otoczenia.

197 reakcji
123
74
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)