Porażki uczą największej
Czy ja wiem
W poprzednim zawodzie było ich mnóstwo to każda rola
O której myślimy jako nieudany jest pewnego typu Poraż
Właśnie w konfrontacji
Syn uniesionym że tak pewnie składem była
Uczuciowy wizawa
Ale też by Prohibicja która była pierwszym pomysłem biznesowym
Wtedy kiedy ze swoim restauracja kolegami to była sieć
Restauracji mieliśmy
W ciągu ośmiu lat działania tej
Firmy
Ach 8 restauracji Wichrowski
Picie pełnym W ciągu ostatnich dwóch lat istnienia tej sieci
Zaczęliśmy importować wino skąd się wziął pomysł
Własną
Na własnej import
Dystrybu
I wtedy Postanowiłem się czegoś nauczyć dowiedzieć nie pojechałem na kurs it
Zaczęło to było jakieś 20
Lat temu
Instytut
W moim życiu
Więc nie traktuję tego w pełni jako porażka po prostu
Była dobrym pomysłem marketingowym nawet bardzo dobrym ale trochę
Za wcześnie że tak powiem
Się zrealizował
Bowiem franczyzowy
System restauracyjny
1000000 się rozwijał razem z popytem na
Restauracja
Chęcią przebywania w miejscach ciekawych
Karmiących dobrze i tak dalej odpalił pan restauracje w czasach kiedy Polacy jeszcze do restauracji
Dali kiedy nie było takiej konkurencji
Kiedy Sam marketing więcej znaczy aniżeli
Sposób prowadzenie restauracji
Impress franczyzobiorców którzy
Liczyli na często naszą obecność
Knajpach wtedy
Kiedy po prostu trzeba było niedobrze
Prowadzić i niedźwie
Takim odruchem przedsiębiorczości jest porzucenie korporacji otworzenia własnej knajpy to po prostu najprostsze
Pomysł na biznes który często przychodzi
Niedoszłym przedsiębiorcom do głowy
Dlaczego nie powinien tego robić Dlaczego nie powinno odchodzić od korporacji otwierać własnej knajpę i plantować Każdy ma własne
Scenariusz
Płatne temperament
Nie chcę być żadnym wzorem metra littrell
Kilograma na to jak
Trzeba jak się powinno
Ale jednak jest jedno gówno zasada to jest ciężki biznes
Absolutnie ciężkie sobie nie zdają sprawy
Dlatego że
Nie polega tylko na naszym
Pomyślę nie polega tylko i wyłącznie na wyłożonych pieniądzach
Tak ten biznes
Ale jest związany z
Całym szeregiem osób które zatrudnia
Dobry kucharz
Dobra obsługa w restauracji
To jest fundament
Jak podróżuje na świecie wiem czym są te zawody
Tak to są instytucje
To są ludzie instytucje
Grzyb
W przypadkach krajów
Które dzisiejszą się że tak powiem
Markowymi restauracjami
To trwa
Z pokolenia na pokolenie ci ludzie mają po
60 i więcej lat Ani to jest zawodowy
Niestety w Polsce tak
Dzisiaj wykonują do młodzi ludzie którzy
Traktują to jako coś w drodze do konia
Związku z tym nie zakrywają miejsca nie mają
Ducha z tym związanego nie poświęca
Uwagi
A to jest fascynujący zawód
Ponieważ jeden z pierwszych moich filmów były Zaklęte rewiry
Które dzisiaj sprawia obowiązkowe dla wszystkich kelnerów
Zawodowych
Ania oglądałem Jak wygląda droga kelnera od
Zmywarka do
Zawodowego kelnera
Smokingu
No to
Te czasy się zmieniły
Natomiast
Duch pozostaje ten sam u ludzi którzy wybierają to
To jest kontakt z innym człowiekiem przede
Ludzie potrafią podróżować
Wiele kilometrów odwiedzając restauracje
O których myślę
Jako o swoich wybranych
Ale także
Aby spotkać się z kelnerem naprzód
Który jest
Pewnego rodzaju spowiednikiem dzik
Bowiem kelnerowi można powierzyć
Coś takiego czego nie mówi się że oni oni byli