programy
kategorie

Penne z dynią i prawdziwkami

Anna Starmach przygotowała dania z grzybami. Na stole pojawiły się penne z dynią i prawdziwkami, kajzerki z jajecznicą i rydzami, bruschetta z kurkami i steki z prawdziwkami.  My polecamy penne. Składniki: 300 g makaronu penne, 200 g dyni hokkaido, 200 g prawdziwków, świeża szałwia, oliwa z oliwek, mała cebula, 100 ml śmietanki kremówki, 30 g tartego parmezanu. Przygotowanie:Dynię kroimy w drobną kostkę, przysmażamy na odrobinie oliwy aż zmięknie. Szalotkę drobno siekamy, grzyby kroimy w kostkę. Do przysmażonej szalotki dodajemy prawdziwki, po chwili dodajemy dynię, szałwię i śmietankę oraz ugotowany według instrukcji na opakowaniu makaron. Podajemy go z tartym parmezanem.

02-09-2016
0
0
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)