programy
kategorie

Popularne błędy popełniane podczas smażenia jajecznicy

Podczas przygotowywania jajecznicy koniecznie strzeż się tych siedmiu błędów, a twoje danie wyjdzie idealnie. Niezwykle ważne jest dokładne ubijanie. Nie uzyskasz puszystej potrawy, jeśli tylko wymieszasz białko z żółtkiem widelcem przez parę sekund. Pamiętaj także, żeby nie dodawać soli zbyt wcześnie. Jajecznicę najlepiej doprawić tuż przed zakończeniem smażenia. Nie smaż jajek na zbyt dużym ogniu. Uszkodzi on strukturę białek, co sprawi, że danie stanie się suche i grudkowate.

0
0
74
Podziel się
Komentarze (74)
10-12-2020
MichPopularny błąd podczas pisania artykułów. Jajecznicy się nie smaży. To jest już gotowe danie. Smaży się jajka.
zobacz więcej komentarzy (74)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(74)
Mich
3 lata temu
Popularny błąd podczas pisania artykułów. Jajecznicy się nie smaży. To jest już gotowe danie. Smaży się jajka.
małgorzata
3 lata temu
no kurde 60 lat jem jajecznicę i nie myślałam że aż 7 błędów .....hhoho
senior
3 lata temu
każdy robi jajecznicę tak jak lubi co za bzdety .co za bzdety raz pomidor zdrowy raz szkodliwy i tak z kazda potrawą nie macie co pisać to nie piszcie
kobieta
3 lata temu
Proszę się stąd oddalić szybciutko. Dziękuję.
jajcarz
3 lata temu
Za tydzień "7 błędów podczas gotowania wody".
Najnowsze komentarze (74)
HEY
3 lata temu
ZNOWU PISZĄ ŻE POLACY OD ZAWSZE ROBIĄ COŚ ŹLE
Kuchmistrz
3 lata temu
Myślałem, że będzie coś w stylu Największy błąd to jak rozbijasz jajko środek wylewasz do kosza a skorupkę rzucasz na patelnię, bo to jest największy błąd.
Artur
3 lata temu
Na takie komentarze nie ma odpowiedzi sztuka dla sztuki. Czysta filozofia w wydaniu o wszystkim i o niczym
sui iruis
3 lata temu
Jajecznicę robię tak jak mi smakuje, a nie tak jak mi ktoś nakazuje
Giga
3 lata temu
Jajka na patelnię, ostrożnie mieszać, żeby nie rozlało się żółtko, nie do końca ściąć białka, patelnię zdąć z palnika i rozprowadzić żółtko i już nie smażyć, jajecznica nie będzie sucha, jeżeli ktoś lubi mocno ściętą jajecznicę, to oczywiście pozostawia patelnię na palniku po rozprowadzeniu żółtka a bełtanie jajek, mleko to do omletu
Nie truj kraj
3 lata temu
Nie mówcie nam jak mamy żyć.!
ironic
3 lata temu
dziekuje! czy moge teraz prosic o porady jak prawidlowo gotowac wode? dziekuje!
U_1
3 lata temu
Jajka ubija się na omlet, jajecznicę smaży się najpierw ścinając białka a na końcu rozprowadza się żółtka, w zależności od upodobania można zdjąć od razu z patelni lub mocniej ściąć.
wiem !
3 lata temu
przepraszam !
Jarosław
3 lata temu
Jajecznicy się nie miesza, nie ubija w misce ten kto to pisał nie ma zielonego pojęcia
maruda
3 lata temu
1. pierwszy blad autora przy robieniu jajecznicy - nie pouczaj innych jak sam nie umiesz robic. kazdy robi wg swojego smaku 2. mleko dodawane przez niektorych nie ma sprawiac ze jajecznica bedzie puszysta tylko zeby nie byla za sucha 3. z jajek roztrzepanych przed smazeniem to sie robi omlet choc niektorzy robia tak jajecznice. ich sprawa 4. podstawa dobrej jajecznicy jest wedzony boczek i szczypiorek ewentualnie cebula. mozna dodac inne warzywa wg uznania
KORONO.
3 lata temu
Bardzo proszę aby w tej kwestii wypowiedziała się najlepsza specjalistka Karolina Rozmus . Panie Meller czy te tzw. dziennikarki to przeszły razem z panem ( ? ) z Playboya ???
KORONO.
3 lata temu
Bardzo proszę aby w tej kwestii wypowiedziała się najlepsza specjalistka Karolina Rozmus . Panie Meller czy te tzw. dziennikarki to przeszły razem z panem ( ? ) z Playboya ???
KORONO.
3 lata temu
Bardzo proszę aby w tej kwestii wypowiedziała się najlepsza specjalistka Karolina Rozmus . Panie Meller czy te tzw. dziennikarki to przeszły razem z panem ( ? ) z Playboya ???
...
Następna strona