bGMlGIRg
bGMlGIRk
bGMlGIRo
programy
kategorie
bGMlGIRh

Przepis na tradycyjny blok czekoladowy

Deserem tym zachwycała się większość społeczeństwa żyjącego w PRL-u. Tajemnicą bloku czekoladowego jest mleko w proszku i kakao. Wynikało to głównie z problemów w dostępie do prawdziwej czekolady w PRL-u. Przysmak jest już niemal zapomniany. To błąd! Bo jest tak pyszny, że na pewno zasmakuje nie tylko dzieciom. Ciężko się od niego odkleić! Polecamy!

99 reakcji
85
11
3
Podziel się
bGMlGIRj
Komentarze (3)
11-05-2021
emeryt
Człowieku nie wszystko w PRL było złe..Blok którego przepis podajecie to zupełnie inny blok.Nie wrzucaj do bloku czekoladowego PGR bo się zdziwisz.Żyliście za państwowe...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (3)

Programy Wirtualnej Polski

bGMlGIRt
KOMENTARZE
(3)
emeryt
2 lata temu
Człowieku nie wszystko w PRL było złe..Blok którego przepis podajecie to zupełnie inny blok.Nie wrzucaj do bloku czekoladowego PGR bo się zdziwisz.Żyliście za państwowe pasze którymi żywiliście swoje świnki kurki itp.Głodni nie chodziliście a że z nauką było trochę gorzej to widać.Który rzeżnik zrobi taką kiełbasę jak kiedyś która ze zwyczajnej po wyschnięciu robiła się jak myśliwska a nie po 2/3 dniach obślizgła i zielona.Jest kiełbasa o nazwie jałowcowa którą z peerelowską wspólną ma tylko nazwę.Tak że lepiej chociaż trochę obiektywizmu.
ada
3 lata temu
czy można użyć delmy???
zoo
2 lata temu
Przypomina się dzieciństwo i ulubiony blok mojej mamy, bo był tani, wiele tańszy o chałwy i obrzydliwy w smaku. Smacznego szukającym smaku PRL. Mnie kojarzą się jednoznacznie źle. Wie to każdy, kto miał krewnych na wsi, ale niepgrowskiej.
bGMlGIRL
Najnowsze komentarze (3)
emeryt
2 lata temu
Człowieku nie wszystko w PRL było złe..Blok którego przepis podajecie to zupełnie inny blok.Nie wrzucaj do bloku czekoladowego PGR bo się zdziwisz.Żyliście za państwowe pasze którymi żywiliście swoje świnki kurki itp.Głodni nie chodziliście a że z nauką było trochę gorzej to widać.Który rzeżnik zrobi taką kiełbasę jak kiedyś która ze zwyczajnej po wyschnięciu robiła się jak myśliwska a nie po 2/3 dniach obślizgła i zielona.Jest kiełbasa o nazwie jałowcowa którą z peerelowską wspólną ma tylko nazwę.Tak że lepiej chociaż trochę obiektywizmu.
zoo
2 lata temu
Przypomina się dzieciństwo i ulubiony blok mojej mamy, bo był tani, wiele tańszy o chałwy i obrzydliwy w smaku. Smacznego szukającym smaku PRL. Mnie kojarzą się jednoznacznie źle. Wie to każdy, kto miał krewnych na wsi, ale niepgrowskiej.
ada
3 lata temu
czy można użyć delmy???
bGMlGISf
bGMlGIRm
bGMlGISm
bGMlGISn