bCZHWLCI
bCZHWLCM
bCZHWLCQ
programy
kategorie
bCZHWLCJ

Pyszny placek po węgiersku. Zachwyci całą rodzinę

Placek po węgiersku, zwany czasami zbójnickim, to pomysł na sycący i przepyszny obiad. Idealny placek to połączenie dwóch składników: chrupiącej bazy oraz aromatycznego gulaszu mięsnego. Oto kilka sekretów, dzięki którym danie będzie jeszcze smaczniejsze. Ważny jest już wybór ziemniaków do placka. Najlepsze wychodzą ze starych, najlepiej zeszłorocznych, bulw. Do ciasta dodajemy jajko oraz startą cebulę, aby placki nabrały potem puszystości.

233 reakcje
146
86
1
Podziel się
Komentarze (1)
09-06-2020
Ponkol
Raczej ktoś tu pomylił placki ziemniaczane z gulaszem z plackiem po węgiersku. Placek węgierski robi się z gotowanych ziemniaków bez dodatku cebuli to po pierwsze, po...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (1)
bCZHWLCV
KOMENTARZE
(1)
Ponkol
4 miesiące temu
Raczej ktoś tu pomylił placki ziemniaczane z gulaszem z plackiem po węgiersku. Placek węgierski robi się z gotowanych ziemniaków bez dodatku cebuli to po pierwsze, po drugie gulasz węgierski to coś zupełnie innego niż sos z mięsem znany w Polsce. Ale to trzeba mieć minimum pojęcia o kuchni żeby to wiedzieć.
Najnowsze komentarze (1)
Ponkol
4 miesiące temu
Raczej ktoś tu pomylił placki ziemniaczane z gulaszem z plackiem po węgiersku. Placek węgierski robi się z gotowanych ziemniaków bez dodatku cebuli to po pierwsze, po drugie gulasz węgierski to coś zupełnie innego niż sos z mięsem znany w Polsce. Ale to trzeba mieć minimum pojęcia o kuchni żeby to wiedzieć.
bCZHWLDH
bCZHWLCO
bCZHWLDO
bCZHWLDP