programy
kategorie

Sekrety pierogów z jagodami. Dzięki nim twoja rodzina pokocha to danie

Lato kojarzy nam się z mnóstwem owoców, które tylko czekają na to, aby je zjeść. A najlepszy sposób na jagody, to dodanie ich do pierogów. Oto kilka sekretów tego pysznego dania. Zacznijmy od ciasta, gdzie kluczem są dwa składniki: woda i oliwa. Potrzebujemy szklanki ciepłej, przegotowanej wody, którą będziemy stopniowo dodawać do ciasta zrobionego z mąki, soli oraz oliwy z oliwek. Po uformowaniu musimy dać mu odpocząć 30 minut. Farsz jest bardzo prosty, wystarczy opłukać, zagnieść i oprószyć mąką 500 gramów jagód. Następnie wycinamy kółeczka z ciastaszklanką, umieszczamy w środku farsz i zalepiamy brzegi pierożka.

0
0
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)