programy
kategorie
Smacznego
Materiał powstał przy współpracy z PEPCO Poland Sp. z o.o.

Smacznego: przepis na deser jabłkowy z migdałową kruszonką

sez. 2, odc. 8

Smacznego, to program pełen pomysłów na pyszne i zdrowe przepisy kulinarne. Każdy materiał wideo, to kilkuminutowa pigułka inspiracji, smaku i zapachu! Smacznego, to...

rozwiń
Tranksrypcja:Cześć idealna potrawa powinna łączyć w sobie mnogość smaków ...
rozwiń
i chrupiący zarazem Czy macie ochotę na prażone z chrupiącą migdałowo cynamonową
kruszonką Co
to w ogóle za pytanie zapraszam przygotowywanie
mojego
deseru
rozpocznę od po krojenia jabłka ale najpierw pobrania a potem po krojenia w
kosteczka to jest szara reneta lubię ją dlatego ponieważ posiada taką delikatną kwaśną nutę ale bez względu na to jakie
jabłka tego deseru czy będą bardziej zwarte Czy kruche czy będą posiadały większą ilość soku
czy mniejszą to i tak i tak wszystko powinno się udać to kwestia po prostu długości porażenia jabłek i
do ja mam taki który posiada trójwarstwowy nieprzywierającą powłokę więc nic nie
powinno się przypalić A jeśli w ogóle o garnkach mowa to kupując nowe garnki Warto zwrócić uwagę na trwałe
i czy się nie odkształcają w końcu garnki kupujemy nie tylko do prażenia jabłek zabieram
się za krojenie Pamiętajcie
że jabłka nie muszą być idealnie posiekane ona i tak i tak trochę rozpadną nam się pod
wpływem temperatury właśnie rozgrzewam rondelek dodaje łyżeczkę masła klarowanego i
przerzucam jabłka rondelka
o jabłkach Mogę na chwilę zapomnieć i dzięki temu będę mogła skupić się na migdałowej kruszące do jej przygotowania Potrzebuję
50 g migdałów która zaraz posikam ta
patelnia
nie znalazła się tam przez przypadek za potrzebna rozgrzewam ją ale
spokojnie gorąca pozostanie tylko ta część uchwyt bez zmian pozostanie chłodny ze względu na sposób
mocowania i konstru rozgrzewam i
przesypia tam migdały i 1 e-cat nie w pięknie zarumienię
w
momencie kiedy migdały są delikatnie ale są naprawdę delikatnie zarumienione dodaje łyżeczka siemienia lnianego dwa Shih
Tzu w kokosowych oraz łyżeczkę cynamonu do
idealnie pod prażonych składników na patelni i dodaję jeszcze dwa ostatnie czyli dwie łyżeczki cukru kokosowego oraz szczyptę
soli wszystko
należy dobrze i energicznie wymieszać i pozostawić na patelni jeszcze przez około Minutę tak żeby cukier nam się troszeczkę rozpuścił z tym
czasie nasze jabłka zamieniły się z jabłka i
wygląda na to że wszystko mamy już gotowe jabłka są kruszonka a
między nimi znajdzie się i jogurt kokosowy Uwielbiam
tego
rodzaju
proste i pyszne desery plus jest że jedną porcję można zjeść już teraz na ciepło a
drugą na przykład następnego dnia O ile przetrwa próbę czasu Spróbujcie
sami smacznego
14 reakcji
11
3
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)