Coraz więcej osób zaczyna jeść zdrowo. Jednak w wielu popularnych produktach znajdziemy masę sztucznych substancji. W wielu wyrobach znajdują się konserwanty, które są dla nas szkodliwe. W szynce może znajdować się azotan, który powoduje zatrucia pokarmowe, a nawet raka. Z kolei chipsy wyniszczają jelita oraz wątrobę, a spożywany regularnie sód skutkuje nietolerancją pokarmową.
ciekawe więc dlaczego państwo nie chroni obywaleli i pozwala na wprowadzanie na rynek takich probuktów? zabronili reklamy fajek, a reklamy chipsów...Czytaj całość
ciekawe więc dlaczego państwo nie chroni obywaleli i pozwala na wprowadzanie na rynek takich probuktów? zabronili reklamy fajek, a reklamy chipsów nie. a to takie samo zagrozenie nowotworem
Bb322
4 lata temu
W tym kraju bezprawi jednostka czyli producent żywności dla swoich wypchanych kieszeni pieniędzmi truje tysiące Polaków którzy muszą coś codziennie zjeść . A służby odpowiedzialne za kontrole żywności siedzą w kieszeni tych producentów bo nic nie robią !
jojo
4 lata temu
nic dziwnego jeśli mordercy sprzedający sól drogową jako spożywczą nie ponieśli żadnej kary, chociaż dobrze wiadomo kim są.
Anna53
4 lata temu
Radziłabym nic nie jeść . Przynajmniej umrzemy piękni bo młodzi i zupełnie zdrowi.
obywatel
3 lata temu
jakim cudem te szkodliwe substancje znajduję się w produktach przeinaczonych do spożycia. Dlaczego nie są zabronione przepisami Krajowymi albo nawet unijnymi!!!
Najnowsze komentarze (158)
Szeregowiec R...
3 lata temu
Zywnosci bez kontroli , wtedy wszyscy jesteście zdziwieni, że coraz więcej osób schorowanych ,a służba zdrowia nie daje rady leczyć. Zacznijcie kontrolować żywność i nakładać kary, duże kary
Bolo
3 lata temu
Nie może państwo wyręczać nas we wszystkim
Abc
3 lata temu
A alkohol i papierosy jak truja! Panstwo powinno tez zakazac!
ona
3 lata temu
Czy w Polsce nie ma kontroli zywnosci dlaczego tak jest ? jakos diownie to wyglada, minister zdrowia ma gdzies ze Polacy umieraja najwiecej w europie i nikt sie tym nie przejmuje no coz zgodnie z powiedzeniem rzad sie wyzywi sam tak samo teraz rzad nie umrze rzad ma swoich lekarzy swoje szpitale i ochroni sie sam a gorszy sort .....
zdrowy
3 lata temu
a napoje z cukrem podrożały , dla naszego zdrowia
MMM
3 lata temu
Szkodliwe substancje dodawane do żywności powinny być surowo zabronione. A nie są. A dlaczego? Bo naszemu państwu zależy na tym by jak najwięcej ludzi ubyło z różnych powodów. Nie trzeba będzie na starość utrzymywać. A wszyscy rządzący będą mieć więcej kasy do dyspozycji. Tak więc - na NIE zdrowie.
Emeryt 73
3 lata temu
Jak to mówią kto pije i pali nie będzie miał robali .Teraz w żarciu więcej chemii od tego co wynalazł Mendelejew .
krak
3 lata temu
i to juz koniec niesamowicie odkrywczego artykułu? a my klikamy i nabijamy kazbze?
snajper
3 lata temu
dziwne no a ja myslalem ze chipsy i parowki to zdrowe zarcie brawo dla pani redaktor pewnie sie spocila i bardzo zmeczyla nad tym artykulem pozdro
VAM
3 lata temu
Dziw, że Polacy boją się szczepionek, a na codzień wpieprzają śmieciowe żarcie z dyskontów pełne chemii. To im jakoś nie przeszkadza, chociaż ewidentnie się trują.
abc
3 lata temu
200 i ponad lat temu nie bylo dodatkow a umierali mlodziej….🤔
TKF
3 lata temu
Bo się nie szczepi !!
Proste
3 lata temu
Hmmm. ... nie kupujmy to nie będą truli. Niestety wędlina bez dodatków będzie kosztować nie 19zł/ kg a 91zł/kg. Nie ma takich cen? No właśnie dlatego nas trują bo oczekujemy wędliny za 19zł.
pawel-
3 lata temu
a jak będę się zdrowo odżywiać, to umrę zdrowy panie dochtorze ?