programy
kategorie

Uszka idealne

Uszka to całe pierożki z kapustą i grzybami dodawane do wigilijnego barszczu. Sekretem idealnych uszek jest doskonały farsz. Najlepiej użyć do niego podgrzybków lub borowików. Trzeba je wcześniej namoczyć, usmażyć na maśle i dodać cebulę. Ciasto na uszka powinno być miękkie i elastyczne. Warto dodać do niego jedno jajko. Nie należy gotować ich zbyt długo. Wystarczą 2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Gdy przygotowaliśmy uszka wcześniej, musimy je zamrozić. Zobacz film.
133 reakcje
48
58
27
Podziel się
Komentarze (27)
02-12-2019
mamaPo co je rozmrażać? Od razu do wrzątku.
zobacz więcej komentarzy (27)
Napisz komentarz
02-12-2019

mamaPo co je rozmrażać? Od razu do wrzątku.

02-12-2019

Stach 51nie ma się co dziwić , że piszą bzdury , przecież ci piszący nie mają zielonego pojęcia o gotowaniu , oni nawet pojęcia nie mają o dobrym jedzeniu

02-12-2019

mmA po co gotować przed zamrożeniem?Ja mrożę surowe.

Rozwiń komentarze (16)