programy
kategorie

Zamknięcie restauracji. Ekspert komentuje

- Wszystko sprowadza się do pytania, czy decyzje są podejmowane na podstawie danych naukowych czy to po prostu masowe działania, które mają zwrócić uwagę społeczeństwa - tak o zamknięciu lokali gastronomicznych mówi immunolog dr Paweł Grzesiowski. Dodaje jednak, że przebywanie w restauracji stanowi spore ryzyko ewentualnego zakażenia. - Wiemy doskonale, że tam nie ma możliwości noszenia maseczek. Jeśli więc pijemy kawę z osobą chorą, to na pewno też się zarazimy - twierdzi dr Grzesiowski. Podkreśla jednocześnie, że w tym kontekście sporym błędem było dopuszczenie organizacji wesel. - Gdyby nie to, to dziś w wielu regionach nie mielibyśmy takich problemów z epidemią - twierdzi ekspert, wskazując na przykład Małopolskę i czy Pomorze.

5 reakcji
3
2
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)