Warzywa takie jak rzodkiewka, marchewka czy seler, nawet przechowywane w lodówce, tracą jędrność nawet po jednym lub dwóch dniach. Istnieją jednak proste sposoby na to, aby zachować ich świeżość na dużo dłużej. Jeden z nich na swoim blogu zaproponowała Paulina Górska. Na wstępie pokrój warzywa w paski lub kostkę. Dalej włóż je do słoika wypełnionego wodą i szczelnie zamknij. Trzymaj słoiki w lodówce i zmieniaj wodę co dwa lub trzy dni. Proste prawda? Dzięki temu warzywa będą chrupkie i świeże nawet przez kolejny tydzień. Smacznego!
Rzodkiewce dać dużo wody, to robi się szklista i bez smaku
Kroję marchew...
5 lata temu
Danuta
lo
5 lata temu
częsta zmiana wody w przypadku pokrojonych warzyw wypłucze cenne składniki....
anka
5 lata temu
ja zalewam moczem przepychotka
snoopy
5 lata temu
podlej roslinki
Najnowsze komentarze (23)
ad vocem
5 lata temu
A ja wyrywam z grządki tylko tyle jarzyn ile jest mi potrzebne.Proste?
lo
5 lata temu
częsta zmiana wody w przypadku pokrojonych warzyw wypłucze cenne składniki....
rozumna
5 lata temu
no tak - zmieniaj wodę w słoiku a wypłuczesz wszystkie minerały i witaminy. "Super pomysł" Dajcie spokój.
gienia
5 lata temu
Większych głupot, dawno nie czytałam, wystarczy włożyć do jakiegoś pojemnika i przykryć grubo złożoną, namoczoną gazetą, albo zwyczajnie zawinąć w mokrą gazetę i do lodówki!
astalavista
5 lata temu
nie po to kupuję świeże warzywa, żeby je trzymać w lodówce tygodniami.....
TTTTTT
5 lata temu
Moja gosposia chodzi codziennie rano do sklepu i kupuje świeżą rzodkiwekę itp.
dzik
5 lata temu
ja zamrażam,nawet drono pokrojony szczypior.Warzywa oczyszczam,kroje w kostkę wkładam do woreczków i jest ok,potrzeba to wrzucam do garnka nie rozmrożone,tak gotuje od 12 lat i jest dobrze
you
5 lata temu
kto to pisał? Przez tydzień to i bez wody będą dobre. Po co się męczyć?
markona
5 lata temu
Czemu zielone ziemniaki sprzedawane są w hipermarketach ? W Kaujflandzie były bardzo często. Żeby usunąć zieleninę trzeba było ściąć kawał ziemniaka. Sprzedaż takich ziemniaków powinna być karana z urzędu. To jest świadome podtruwanie ludzi.
ala
5 lata temu
Będą pyszne jak się je wymoczy w wodzie-SUPER.
Jeśli już mowa o słoiku,to ja myję np.rzodkiewki ,układam w słoiku ale bez wody i zakręcam.
SĄ chrupiące przez długi czas
ewa
5 lata temu
Przechowuje rzodkiewke w słoiku bez wody Zaznaczam bez WODY Wytrzymuje tydzien
Jaro
5 lata temu
Mój szwagier pił dużo wody i żaby mu się zalęgły w brzuchu.
Arnold Boczek
5 lata temu
Warzywa to moje ulubiene.
Ferdek KIepsk...
5 lata temu
Jeść warzywa to każden jeden by chciał a robić to ni ma komu.