programy
kategorie
WP Express

Jak wygląda życie restauracji "od kuchni"? Sprawdziliśmy to dla was

sez. 1, odc. 88

Czy zastanawialiście się jak wygląda życie restauracji od kuchni? Odwiedziliśmy z kamerą prestiżową restaurację Yulan, prowadzoną w Hotelu Metropolo by Golden Tulip,...

rozwiń
23-04-2019
Tranksrypcja:Jeśli kiedykolwiek zastanawiali się państwo co dzieje się za...
rozwiń
Co to jest idealny moment żeby się tego dowiedzieć jesteśmy w Krakowie a konkretnie w hotelu
Który na każdym kroku nawiązuje do tradycji i kultury Chin Dlaczego odpowiedź już za chwilę
Świat restauracji
Jestem nową
Powstała restauracja
W hotelu dość nietypowe albo nawiązująca
Przede wszystkim do chińskiej Kultury
Jakich smaków w chińskiej tradycji pomysł
Na samo miejsce Nie jesteś
Siatkowy
Wynika z
Powiązania
Hotelu i restauracji jednocześnie z
Państwo środka
Aby zrozumieć dlaczego nasz hotel
Powstało w Krakowie powinniśmy odnieść się do kilku czynników Pierwszy z nich to
Nowy jedwabny szlak który został zainicjowany przez rząd chiński w 2013 roku
Mechaniczny rozwoju i ekspansji
W krajach
Oraz miasta które są położone na
Lini tego szlaku kolejny czynnik to nasza sieć jest własnością w międzynarodowej i bardzo dużo
Że sieci chińskiej dodamy jeszcze do tego bardzo duże zrosty odwiedzin nie turystów z Chin w naszym kraju 2007
11:00 było to
Pola 170 000 rok do roku jest to 20% wzrostu
Hotel jest zaprojektowany w chińskim Artdeco
Można zauważyć wszędzie w naszym hotelu odniesienia do klatek dla ptaków
Które są bardzo mocno zakorzenione w kulturze chińskiej oznaczają tak naprawdę szczęście i dobrobyt nasze wnętrza to są proste
Kształty proste linie
Kolory pomarańczowy żółty zielony który u nas tak naprawdę najbardziej
Dominuje które również mają swoje odniesienie w kulturze do
Poczucia szczęścia
I radości
Gdy się wchodzi do hotelu
Można tutaj poczuć bardzo dużo harmonię
Gościnność
Na wejściu uratują naszych gości i tradycyjną herbatą chińską którą parzymy w tradycyjny sposób
Posiadamy bardzo ciekawą restauracje która nawiązuje do kultury chińskiej i dań chińskich
Udało się znaleźć w
W Krakowie
Rzepaku
Kuchnie które pomagał nam
Przy tworzeniu karty
Także kształceniu naszych kucharzy
Pochodzi z seczuanu
500 a kuchnia w dużej mierze nawiązuje poprzez dania do
Jego rodzinne strony
Nikola jest Project managerem odpowiedzialnym za
Wprowadzanie konceptu u kuchni chińskiej w naszym hotelu
Pochodzi z Chin do życia spędził we Francji gdzie miał też
Też przyjemność stażu restauracjach z trzema gwiazdkami mieszanym skończył tam bardzo dobrą szkoła kulinarną można się od niej
Niego też dużo nauczyć jako od kucharza
Podpatrzeć
Pewne zachowania pewne metody których używa dużo rozmawiamy na temat genezy potraw
Które gotujemy On opowiada o Chinach jak to wygląda w domach chińskich
Co się je jak się je
To faktycznie wygląda na co dzień
Kuchnia chińska to jest bardzo prosta
Kuchnia w wykonaniu
Tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić
Trzymać się receptur proporcji
Przepisów
Pomimo tego że jest to prosta kuchnia to jest bardzo bogata w smaki
To co można znaleźć w tej kuchni to bardzo dużo przypraw przede wszystkim
Oczywiście pieprz syczuański
Ale też bardzo mocne
Akcenty jeżeli chodzi o te bóle
Smak kolendry
Dużo daj nawiązuje rzeczywiście to taki bezpośredni chińskiej tradycji zupa na przykład rok
Kwaśna która jest znana
Na całym świecie ich ulubionym daniem jest
Dzwonię zupa ostro kwaśna
Głośno który jestem fanem już od lat
Miałem przyjemność jej próbować różnych w różnych częściach świata i zawsze smakuje tak samo dobrze
Osobą która są wegetarianami Proponujemy warzywami
Bardzo proste drewniane warzywa z dodatkiem sosu ostrygowego Asos
Wesołego natomiast
Bardzo jest wyczuwalny
Szatan smak
Umami piąty smak jak zjemy mamę
Swat
Słony gorzki
Kwaśny i umami czyli
Piąty smak i Azjaci
Stworzyli przeprawę
Która powoduje że można wyczuć go bardziej
Takie ukłon właśnie w kierunku
Tego piątego smaku
Pierwszy raz zobaczyłam Nikola ryby chryzantemowa i to jest chyba taki zdanie do którego
Zostaniemy s&m
To to jest takie dość ciekawe i godne uwagi to danie które nazywa się mapo tofu
To jest bardzo tradycyjne danie jeszcze
Okres
Dynastia qing
Połączenie delikatnego tofu z
Takim takim razie
Jestem niech smakami
Właśnie seczuanu
Proponujemy też
Karta dań
Znaków Europy
Chcemy w każdy sposób
Tak naprawdę sprostać oczekiwaniom i wymaganiom gości
Nie chcemy tylko ograniczać się właśnie do gościa hotelowego ale przede wszystkim
Właśnie tutaj do tej społeczności
Lokalnej czyli mieszkańców Krakowa też mieszkańców Polski
Niektórzy są też
Przejazdem
Teraz już wiemy jak ważne w hotelowej restauracji są umiejętności i talent
No i współpraca
Połączenie tego wszystkiego daje naprawdę niesamowity efekt
Co każdy gość może poczuć na talerzu
0
0
0
Podziel się
Komentarze (0)