programy
kategorie

Jaką rybę wybrać w smażalni? Ekspertka zdradza sekret

Smażalnie oferują wiele ryb, ale które są najlepsze? - Flądra to całkiem niezły wybór. W najlepszym stanie na Bałtyku w tej chwili jest szprot, jego mamy całkiem sporo. Wędzone szprotki to przysmak, który dopiero od niedawna jest szeroko dostępny. To polecamy, jeśli chodzi o rybę lokalną nad Morzem Bałtyckim - powiedziała w programie "Money. To się liczy" Anna Dębicka, dyrektor MSC Polska. - Jeśli chodzi o cały szereg pozycji z menu, to są głównie ryby zagraniczne. Też nie należy się ich bać, wiele ryb jest sprowadzonych z Morza Północnego lub Atlantyku. One przechodzą etap mrożenia. Chciałabym odczarować temat mrożenia, ryby są dzikie, dobrze jest je przemrozić tuż po połowach. Jeśli one są dobrze przechowywane, a następnie dobrze poddawane obróbce cieplnej, to jest to bardzo zdrowa i wartościowa ryba - dodała.

1 reakcja
0
0
1
Podziel się
Komentarze (1)
22-07-2021
AwarDoradzę. Usmażoną!!!
zobacz więcej komentarzy (1)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(1)
Awar
3 lata temu
Doradzę. Usmażoną!!!
Najnowsze komentarze (1)
Awar
3 lata temu
Doradzę. Usmażoną!!!