programy
kategorie

Luzowanie obostrzeń. Odmrożenie gastronomii może się opóźnić

- Mamy mniej zakażeń, choć w innych krajach sytuacja jest katastrofalna. Wszystko trzeba robić rozważnie. Poluzowaliśmy szkoły i nie doszło do katastrofy. Teraz znowu trzeba poczekać, bo zbliża się przesilenie wiosenne. Restauracje na zewnątrz to oczywisty fakt - powinny funkcjonować. Są przewietrzane i niezagęszczone. Ale sami restauratorzy mówią, że przychodzą ludzie, wypiją alkohol i zapominają o obostrzeniach, a restauratorzy nie są w stanie nad tym zapanować. Natomiast samowolne otwieranie dyskotek uważam za skandal – mówił w programie "Newsroom" prof. Krzysztof Simon z Rady Medycznej ds. Epidemii.

0
0
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)