Drożdże w czasie pandemii koronawirusa stały się towarem wręcz ekskluzywnym. Bardzo trudno je dostać. Żeby nie musieć z nich rezygnować, warto w prosty sposób przygotować drożdże samemu w domu. Oto przepis jak to zrobić.
no i co ocieplenie klimatu? tak sie robi kase na ludziach wmawiajac im glupoty
MS
5 lata temu
Ktoś sprawdzał ten przepis? Działa? Czy pasteryzacja piwa nie zabija w nim wszystkich drożdży? Czy w takim razie należy użyć piwa niepasteryzowanego? Czy koncernowe piwo niepasteryzowane daje radę czy to musi być jakiś kraft?
pawros
5 lata temu
zapewne przemysł i elektrownie węglowe doprowadziły do tak absurdalnej sytuacji, pytam gdzie był greenpeace i ekolodzy, hahahaha.....
dziadekzpragi
5 lata temu
Tak robiła moja Babcia , takie drożdże nazywała " młodzik"
Najnowsze komentarze (5)
dziadekzpragi
5 lata temu
Tak robiła moja Babcia , takie drożdże nazywała " młodzik"
MS
5 lata temu
Ktoś sprawdzał ten przepis? Działa? Czy pasteryzacja piwa nie zabija w nim wszystkich drożdży? Czy w takim razie należy użyć piwa niepasteryzowanego? Czy koncernowe piwo niepasteryzowane daje radę czy to musi być jakiś kraft?
POLAK
5 lata temu
LUDZIE PĘDZĄ BIMBER NIEDŁUGO CUKRU BRAKNIE
pawros
5 lata temu
zapewne przemysł i elektrownie węglowe doprowadziły do tak absurdalnej sytuacji, pytam gdzie był greenpeace i ekolodzy, hahahaha.....
zenon626
5 lata temu
no i co ocieplenie klimatu? tak sie robi kase na ludziach wmawiajac im glupoty