programy
kategorie

Kartacze - chluba Podlasia

Kartacze to danie bardzo popularne we wschodniej części Polski. To danie z mięsa i ziemniaków jest nawet wpisane na listę produktów tradycyjnych. Do kartaczy dodaje się mięso wołowo-wieprzowe. Otacza się je mączno-ziemniaczaną masą. Można nadziewać je też grzybami, kapustą, a nawet serem.
25-09-2019
225 reakcji
151
14
60
Podziel się
Komentarze (60)
25-09-2019
NickodemusDo Autora - a od kiedy to podlasie leży w POŁUDNIOWO - WSCHODNIEJ części Polski???
zobacz więcej komentarzy (60)
Napisz komentarz
25-09-2019

NickodemusDo Autora - a od kiedy to podlasie leży w POŁUDNIOWO - WSCHODNIEJ części Polski???

25-09-2019

o ja ciePodlasie w południowo-wschodniej Polsce ? w TAKIM RAZIE U NAS W BIESZCZADACH CHYBA W PÓŁNOCNEJ POLSCE.... do szkoły pod górke było

25-09-2019

jarecki87Najlepsze co może być do zjedzenia.;)

Rozwiń komentarze (47)