programy
kategorie

Kopytka z buraków

Składniki: 700 g gotowanych ziemniaków, 300 g tartych buraków, 200 g mąki pszennej, 50 g mąki ziemniaczanej, 100 g tartego sera dojrzewającego, 1 jajko ,1 żółtko, sól, pieprz czarny. Przygotowanie: Buraki dokładnie odcisnąć z soku na sitku. Ziemniaki ugotować i miękkie przepuścić przez praskę do ziemniaków. W misce połączyć ziemniaki, buraki, mąkę pszenną, ziemniaczaną, ser tarty, jajko, żółtko oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić i podzielić na małe kopytka. Gotować od razu w wodzie z dodatkiem soli. Ugotowane odsączyć i wyłożyć na talerz.

19-09-2016
0
0
0
Podziel się
Komentarze (0)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(0)