programy
kategorie

Biała kiełbasa - jak wybrać najlepszą?

Biała kiełbasa to nieodłączny składnik talerza z wędlinami czy żurku i podstawa wielkanocnego śniadania. Prawdziwa biała kiełbasa musi zawierać 80 proc. mięsa wieprzowego. Najlepiej, jeśli jest to połączenie mięsa z szynki i łopatki. Zwróćmy również uwagę na kolor. Im jest jaśniejsza, tym więcej zawiera tłuszczu. Ciemniejsza, szara kiełbasa zawiera zdecydowanie więcej chudego mięsa. Z kolei za wspaniały wygląd, apetycznej, różowiutkiej kiełbasy, może odpowiadać substancja konserwująca na bazie saletry. Mimo zachęcającego wyglądu lepiej z niej zrezygnujmy. Jak zrobić białą kiełbasę w domu?

Tranksrypcja:karta...
rozwiń
0
0
1
Podziel się
Komentarze (1)
14-04-2020
LeonidasBiałą kiełbasę od lat kupuję w sumie od jednego spawdzonego producenta - z firmy Kiszeczka. Nie ma zbędnych dodatków i smakuje jak w domu.
zobacz więcej komentarzy (1)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(1)
Leonidas
5 lata temu
Białą kiełbasę od lat kupuję w sumie od jednego spawdzonego producenta - z firmy Kiszeczka. Nie ma zbędnych dodatków i smakuje jak w domu.
Najnowsze komentarze (1)
Leonidas
5 lata temu
Białą kiełbasę od lat kupuję w sumie od jednego spawdzonego producenta - z firmy Kiszeczka. Nie ma zbędnych dodatków i smakuje jak w domu.