programy
kategorie

Błędy przy robieniu jajecznicy

Jajecznica to prawdziwa królowa naszych śniadań. Lubimy ją przyrządzać na różne sposoby i z różnymi dodatkami. Najbardziej lubimy ją z pomidorami, szczypiorkiem, kiełbasą, szpinakiem oraz cebulką. Mimo tego, że jajecznica jest prosta w przygotowaniu, zdarza się nam robić różne błędy przy jej smażeniu. Pierwsze robimy jeszcze zanim jajka trafią na patelnię. Jeżeli chcemy, aby jajecznica wyszła nam idealna, powinniśmy zwracać uwagę na kilka szczegółów od momentu gdy sięgamy po jajka, aż po moment jej podania na stół. W materiale wideo opisujemy kilka tych szczegółów. Zobacz jak długo mieszać jajka, dlaczego wybór patelni jest ważny lub też jak temperatura wpłynie na konsystencję jajecznicy.

09-03-2021
121 reakcji
20
65
36
Podziel się
Komentarze (36)
08-06-2020
kk
beznadziejne. Nie ma konieczności rozbijania żółtek i białek na jednolitą masę, kwestia smaku. A tekst o tym ze za długo to będzie za sucho po prostu śmieszny, bo każdy...Czytaj całość
zobacz więcej komentarzy (36)

Programy Wirtualnej Polski

KOMENTARZE
(36)
kk
4 lata temu
beznadziejne. Nie ma konieczności rozbijania żółtek i białek na jednolitą masę, kwestia smaku. A tekst o tym ze za długo to będzie za sucho po prostu śmieszny, bo każdy wie jaką lubi jajecznicę - to jak ze stekiem. Średnio wysmażony nie jest błędem tak jak i nie jest błędem mocnej wysmażony. Materiał poraża głupotą.
Maciek
4 lata temu
BBardzo bym chciał poznać dobry przepis na zagotowanie wody na herbatę!
wicek
4 lata temu
Nigdy jajecznica nie wyjdzie drugi raz taka sama , zależy od jajek i tłuszczu jaki dajemy o innych dodatkach nie wspomnę . Znalazł się specjalista lub specjalistka od jajecznicy !
Chopin
4 lata temu
To są najgorsze jajecznice takie zbełtane... Jajecznica powinna być przemieszana ale z wyraźne rozdzielonym białkiem i żółtkiem. Dodatkowo żółtko nie może być w pełni ścięte! Najlepiej zrobić sadzone i pod sam koniec ścinania białka po prostu przemieszać ze dwa razy :) Najlepsza jajecznica jaka jest :)
ewa
4 lata temu
nienawidzę rozbełtanych jaj , fujjjjjjjjjjjjjjjjj
Najnowsze komentarze (36)
Leszek
3 lata temu
A ja czytałem w prasie, że Francuzi żaby jedzą i przez to cały świat mówi na nich żabojady
asa
3 lata temu
Najlepsza jajecznica: na maselku i mlodym szczypiorku usmazyc same bialka, zdjac z ognia, dodac zoltka i wymieszac. Na koncu posolic.
TAK
3 lata temu
ZAWSZE PRZYGOTOWUJ JAJKA STRZEPANE I DODAJ SMIETANY 18 % 100 GRAM TO POLACZONE Z JAJKAMI NA PATELNIE S JAJECZNICA NIGDY NIE SUCHA WSPANIALA MOZESZ DODAC SER ZOLTY I ZIELEN
marny kuk
4 lata temu
i jakiemu cenzorowi przeszkadzał komentarz, że jajecznica mi nie wychodzi bo stawiam patelnię do góry dnem???
marny kuk
4 lata temu
no mnie jajecznica nigdy nie wychodzi, patelnię kładę do góry dnem czy cooo
Obrzydliwe.
4 lata temu
Wg starej szkoły wbijasz jajka w CAŁOŚCI ! 30-40 sekund ścina się białko, dopiero mieszasz, kolejne 30-40 sekund i KONIEC. Jajecznica ma ładny wygląd, białe płatki przekładają się z żółtymi. To w filmie to jakaś breja dla pastuchów.
znamy
4 lata temu
a u nas takimi super-roznosicielami wirusa są osoby zbierające podpisy na liste poparcia Trzaskowskiego, np.Tusk zbierał podpisy.
Szkodaslow
4 lata temu
Tylko redakcje wiedzą jak zrobić jajecznicę, a Polacy to jak zwykle "robią najczęstszy błąd". Jaki portal takie wyzwanie.
wer
4 lata temu
Nie bełta się tak jaj!!!!!!!!!!! Delikatnie wymieszać.
jajo
4 lata temu
Rownie dobrze mozecie pokazac celebrytom jak nie przypalic wody w garnku.
ryś
4 lata temu
za skarby bym takiej berbeluchy nie tknęła.. lubię czuć osobno żólteczko i białeczko !!!
buba
4 lata temu
Jakecznica tylko na masełku. wbijamy jaja i czekamy, mieszamy tylko białka jak się zetną to przebijamy żóltka i od razu z patelni na talerz.
lumb
4 lata temu
to jest przepis na hotelową "jajecznicę" z proszku
FALCON V 8
4 lata temu
Robicie z Polaków nieudaczników wszystkie dania i potrawy robią nie tak i nie siak ale tak jak zrobią to im smakuje!!!!!!!!